STOP THE PRESS!

House of Lies – kausi 1 (Season 1)

House of Lies - kausi 1Ohjaus: useita

Käsikirjoitus: Matthew Carnahan

Tuotanto: Barbara Nance

Pääosissa: Don Cheadle, Kristen Bell, Ben Schwartz, Josh Lawson, Dawn Olivieri, Doris Leonard Jr, Glynn Thurman, Greg German, Griffin Dunne

Arvio: 4/5

Marty Kaan (Don Cheadle) on kaikkien yrityskonsulttien kingi. Tämä kyltymätön seksiaddikti on kaiken lisäksi erittäin idearikas. Oli pulma mikä tahansa, niin Marty löytää ratkaisun, jonka hän sitten toteuttaa yhdessä tiiminsä kanssa. Kaiken lisäksi ex-vaimo on hänen pahin kilpakumppaninsa, jonka kanssa kokaiinihuuruissa vähän sekstaillaankin. Ennen kaikkea tärkeintä Martylle on hänen poikansa Roscoe (Donis Leonard Jr.), joka tuntee olevansa enemmän tyttö kuin poika. Kaikki siis näyttää hyvältä, kunnes eräs diili ei menee metsään. Pian Marty huomaa, että vihamiehiä ilmestyy ympärille ja asiakkaat alkavat vältellä Martya ja hänen tiimiään. Nyt on saatava homma takaisin raiteille, tai muuten ei bisneksien hyvin käy.

House of Lies on todella hauska piristysruiske yrityskonsulttien maailmasta. Se satirisoi erinomaisesti sitä maailmaa ja varsinkin henkilöiden elämää. Onneksi jokainen näyttelijä tekee hahmoista erilaisia tyyppejä, sillä voisin kuvitella normaalielämässä noiden ihmisten olevan turhankin siloteltuja. Siinä missä Kaan on todellinen hurmuri naisten maailmassa, niin hänen tiimiläisistään esimerkiksi Doug Guggenheim (Josh Lawson) on suoranainen nössö. Dialogi on nasevaa ja älykästä, mutta samalla hauskaa. Puolisen tuntia kestävät jaksot ovat todella nautittavia ja kohtauksesta kohtaukseen mennään sujuvasti ilman turhia vempulointeja. Tylsä tämä amerikkalainen komediasarja ei todellakaan ole.

Jukka L. Savolainen for smackthejack.net

Photo’s copyright by Paramount Pictures Home Entertainment, 2014

Traileri: