STOP THE PRESS!

Ruisrock-lauantaikin myytiin loppuun

45. kertaa järjestetyn Ruisrockin perjantai ja lauantai ovat kumpikin keränneet 35 000 jättiyleisön. Loppuunmyyty avajaispäivä oli festivaalin perjantai-yleisöennätys ja lauantai on viimeksi ollut Ruisrockissa loppuunmyyty vuonna 2009.

Ruisrockissa koettiin historiallisia hetkiä, kun lauantaina todistettiin kahden yhtyeen ensiesiintymiset. Tanssihiteillään suureen suosioon maailmalla noussut animaatioyhtye Studio Killers teki odotetun maailman live-debyyttinsä Ruissalossa. Teltan täpötäysi yleisö huusi ja tanssi käyntiin näyttävän show’n videoseinineen ja hologrammeineen, viimeisen kappaleen aikana lavalle nousi vierailemaan Jenni Vartiainen. Huiman menestyksen saavuttanut Pepe Willbergin ja Matti Mikkolan luotsaama Pepe & Saimaa asteli niin ikään ensi kertaa yleisön eteen. Yli 60-henkinen kokoonpano tarjosi mahtipontisen esityksen rannalla ilta-auringossa.

Brittiläinen supertähti Lily Allen kruunasi festivaalilauantain Niittylavan viimeisenä esiintyjänä ja kutsui tuhannet ihmiset bailaamaan kanssaan. Muista ulkomaan tähdistä ruotsalaispoppari Veronica Maggio osoitti, että häneltä löytyy Suomesta valtaisa fanijoukko ja yhdysvaltalaisyhtye Future Islands hurmasi ensimmäisellä Suomen-keikallaan.

Lauantai oli lämpimässä säässä yhteislaulun juhlaa. Ihmismeri tunnelmoi J.Karjalaisen, Haloo Helsingin, Samuli Putron, Jenni Vartiaisen, Popedan, Karri Koiran ja Ruudolfin sekä lukuisten muiden kotimaisten huippuartistien tahdissa. Yleisö kiitteli monipuolista ohjelmistoa, jossa kuultiin rockin ja popin lisäksi muun muassa Timo Lassyn jazzia, Riston vaihtoehtorockia, Iisan elektropoppia, DJ Polarsoulin rappia ja tuoreita kykyjä, kuten nuorten miesten thrash-jyrä Lost Society ja bilebändi Roope Salminen ja Koirat. Tietysti Ruisrockissa nähtiin myös festivaalin vakiokasvo, takuuvarman show’n heittänyt Michael Monroe.

Ruisrockin sunnuntaille on lippuja vielä saatavilla Ruiskioskilta ja Tiketistä, Lippupisteestä klo 10 saakka. Festivaalin päätöspäivä tarjoaa vielä erittäin monipuolisen kattauksen niin ulkomaisia kuin kotimaisiakin tähtiä. Suomeen saapuvat muun muassa rap-suosikki Wiz Khalifa, brittipopin pioneeri Suede, Ranskan indie-suuruus Phoenix, brittiläinen rock-yhtye You Me At Six, ruotsalaisduot Icona Pop ja First Aid Kit sekä Suomen-debyyttinsä tekevät Tame Impala ja The 1975. Louna-lavan ensimmäisenä vetona nähdään superkokoonpano The Local Band, jossa vaikuttavat kotimaisen rockin ja metallin kärkinimet Alexi Laiho (Children of Bodom), Jussi69 (The 69 Eyes), Olli Herman (Reckless Love) sekä Archie Kuosmanen (Santa Cruz). Kotimaiset suosikit Vesa-Matti Loiri, Robin, Scandinavian Music Group, Kolmas Nainen ja monet muut kruunaavat Ruisrockin päätöspäivän.