STOP THE PRESS!

Talvinen tarina (Winter’s Tale)

talvinen_tarina_blu_rayKäsikirjoitus ja ohjaus: Akiva Goldsman
Tuotanto: Akiva Goldsman, Marc Platt, Michael Tadross
Pääosissa: Colin Farrell, Jessica Brown Findlay, Russell Crowe, William Hurt, Jennifer Connelly, Will Smith
Arvio: 2/5

Romanttinen draama Talvinen tarina vie meidät 1800-luvun New Yorkiin, jonne taskuvaras Peter Lake (Colin Farrell) on päätynyt lapsena jäätyään orvoksi. Elämä on vienyt väärälle polulle, jolla perässä kulkee kostonhimoinen rikollispomo Pearly Soames (Russell Crowe). Ollessaan ryöstöpuuhissa kotikeikalla Peter kohtaa yllättäen sairaan nuoren naisen (Jessica Brown Findlay). Beverly Pennin herkkyys ja kauneus varastavat rosmon sydämen. Naisen pelastaminen varmalta kuolemalta edellyttää poppakonsteja, kuten pienimuotoista seikkailua ajassa ja paikassa. Enempää ei ehkä kannata paljastaa.

Palkittu käsikirjoittaja Akiva Goldsman (mm. Kaunis mieli, I am Robot, Da Vinci -koodi) on tarttunut Mark Helprinin vuonna 1983 kirjoittamaan menestysromaaniin ja päättänyt myös ohjata sen. Rohkeudenpuutteesta ja genreuskollisuudesta ei Goldsmania voi ainakaan syyttää. Pahuuden, hyvyyden, rakkauden ja kohtalon teemat sekoittuvat onnellisesti scifin ja fantasian maailmassa. Tehdäänkö tässä satua, tiede-elokuvaa vai romanttista draamaa – jokin linjaus tai edes aavistus kohderyhmästä olisi tehnyt terää. Siinä vaiheessa kun Peter löytää lentävän hevosen ja Will Smith ilmestyy ruutuun paholaisena, jonka pääsuonet pullistelevat holtittomasti, hämmennys on taattu.

Colin Farrellin hurmuripisteet eivät ole laskeneet iän myötä, eli hänen karismaansa voi onneksi luottaa. Nuorta Beverlya esittävä Jessica Brown Findlay suoriutuu hänkin mainiosti roolistaa kartanon tyttärenä, vaikka kalpeneekin konkareiden Farrell, Crowe ja Smith, rinnalla.

Teknisesti näyttävä ja sisällöltään yltäkylläinen elokuva valitettavasti epäonnistuu siinä oleellisimmassa: kohtalokas rakkaustarina ei mene ihon alle.

Levyltä löytyy lisäksi mm. lyhyet dokumentit elokuvan teosta ja katsaus keskeisiin henkilöihin.

Sini Kantola for smackthejack.net

Photo’s copyright by Warner Bros Entertainment Inc., 2014.

Traileri: