STOP THE PRESS!

Ride Along

ridealongblurayOhjaus: Tim Story
Käsikirjoitus: Greg Coolidge, Jason Mantzoukas, Phil Hay, Matt Manfredi
Tuotanto: Matt Alvarez, Larry Brezner, Ice Cube, William Packer
Pääosissa: Ice Cube, Kevin Hart, Tika Sumpter, John Leguizamo, Bryan Callen, Bruce McGill, Lawrence Fishburne
Arvio: 2/5

Tim Storyn ohjaaman Ride Alongin päähenkilöllä, Benillä (Kevin Hart) on iso ja ikävä ongelma: tyttöystävän häijy poliisiveli James (Ice Cube) pitää häntä reppanana eikä tahdo antaa nuorelleparille lupaa mennä naimisiin. Koulun vartijana työskentelevä Ben tahtoo itsekin poliisiksi, ja James ottaa hänet päiväksi parikseen nähdäkseen onko tästä mihinkään. Suoritettavat tehtävät ovat lähinnä huumoriosastoa, mutta kun James pääsee suurroisto Omarin kannoille, saa Ben kyytiä ihan tosissaan.

Näitä epätasaisesta poliisikaksikosta kertovia buddy-toiminta-huumori –elokuvia mahtuu kolmetoista tusinaan, eikä Ride Along pääse lähellekään kärkeä. Toiminta on sitä tavanomaista ja mielikuvituksetonta räiskintää ja autolla takaa-ajelua. Eipä tarjoa juonikaan varsinaisia yllätyksiä, vaikka loppuun jonkinlaista yllätyskäännettä onkin yritetty – huonolla tuloksella – rakentaa.

Ice Cuben näyttelijänkyvyt ovat sitä luokkaa, että on vaikea hahmottaa meneekö synkänuhkaava mulkoilu huumorin puolelle tarkoituksella vai ihan kyvyttömyyttä; raamit järkelepoliisiksi nyt kuitenkin ovat kunnossa. Hart on koomikontyypiltään hölöttäjä ja koheltaja, mikä aikaa myöten käy rasittavaksi. Sen verran hörähdyksiä Ride Along kuitenkin aiheutti, ettei tätä varsinaiseksi flopiksi voi sanoa. Kakkososa on valmistumassa.

Lisukkeina mm. vaihtoehtoinen loppu, poisjätettyjä ja hihittelyksi menneitä kohtauksia.

Vesa Skaffari for smackthejack

Photo’s Copyright by Universal Sony, 2014

Traileri: