STOP THE PRESS!

J-P Valkeapään HE OVAT PAENNEET Toronton elokuvajuhlille

Toronton elokuvajuhlat julkisti eilen suomalaisittain hienoja uutisia: J-P Valkeapään elokuva HE OVAT PAENNEET saa Pohjois-Amerikan ensi-iltansa Toronton elokuvajuhlilla Vanguard-esityssarjassa syyskuussa. Tätä ennen elokuva esitetään Venetsian elokuvajuhlilla Venice Days -sarjassa elokuun lopussa.

– Olemme todella ylpeitä, että J-P:n elokuva on valittu jo kahden maailman merkittävimpiin kuuluvan elokuvafestivaalin ohjelmistoon, elokuvan tuottaja Aleksi Bardy kommentoi.

HE OVAT PAENNEET esitetään Torontossa Vanguard-sarjassa kovatasoisessa seurassa – mm. japanilaisen Takashi Miiken uusi elokuva nähdään samassa sarjassa. Vanguard-esityssarja keskittyy esittelemään rohkeaa, genre-rajoja rikkovaa uutta elokuvaa ympäri maailman.

Venetsiassa HE OVAT PAENNEET nähdään Venice Days -esityssarjassa, jossa esitetään myös mm. Cannesin elokuvajuhlilla kultaisen palmun voittaneen Laurent Cantetin sekä Venetsiassa kultaisen leijonan voittaneen Kim Ki-Dukin uusimmat elokuvat.

HE OVAT PAENNEET on road movie kahden nuoren pakomatkasta halki kesäisen Suomen. Elokuvan Suomen ensiesitys on Rakkautta ja Anarkiaa -elokuvafestivaalilla syyskuussa. Varsinaisen ensi-iltansa se saa 17. lokakuuta. Elokuvan pääosissa nähdään ensikertalaiset Roosa Söderholm ja Teppo Manner. Elokuvan tuottaa Helsinki-filmi ja levittää SF Film Finland.

Elokuvan trailer: https://www.youtube.com/watch?v=TV1SvwpMX_U