STOP THE PRESS!

Hercules

HerculesOhjaus: Brett Ratner
Käsikirjoitus: Ryan J. Condal, Evan Spiliotopoulos
Tuotanto: Brett Ratner, Barry Levine, Beau Flynn
Pääosissa: Dwayne Johnson, Ian McShane, Rufus Sewell, Joseph Fiennes, Peter Mullan, John Hurt, Aksel Hennie, Ingrid Berdal, Reece Ritchie, Tobias Santelmann. Rebecca Ferguson, Isaac Andrews, Irina Shayk
Arvio: 1,5/5

Hercules (Dwayne Johnson), tuo myytti, legenda, sankari, järjettömät voimat omaava Zeuksen poika, on lyömätön veikko. Tai näin hänestä kerrotaan. Mutta todellisuudessa hän on perheensä julmalla tavalla menettänyt palkkasoturi, joka joukkonsa kanssa kulkee taistelusta taisteluun ja mätkii pahoja hemmoja silmittömän raivokkaasti. Kyllä siinä lihaksille onkin työtä. Nyt hän saa tehtäväkseen lopettaa sisällissodan Traakiassa ja palauttaa kruunu oikealle kuninkaalle (John Hurt). Taisteluiden aikana Hercules huomaakin, että kaikki ei olekaan miltä näyttää.

Elokuva perustuu Steve Mooren Radical Comicsille tekemiin Hercules-sarjakuviin. Itse en ole noihin tutustunut, joten en tiedä kuinka uskollisesti Ratner työryhmänsä kanssa on tätä työstänyt. Luvassa on ainakin vauhdikasta menoa ja rymistelyä. Draamaa on hieman ja romantiikka torpataan melkein heti kättelyssä. Tässä kohtaa tekisi mieleni lopettaa kirjoittaminen, mutta ajattelin antaa pienen hetken kahdelle asialle: hyville brittinäyttelijöille ja The Rockina tunnetulle Dwayne Johnsonille. Brittinäyttelijät, varsinkin nimekkäät ja hyvistä roolisuorituksista tunnetut näyttelijät, ovat siitä hyviä, että he voivat nostaa jonkin verran tarinan tai jopa koko elokuvan uskottavuutta . Tietenkään raha ei ole heillekään pahitteeksi. Entäs sitten tämä herra Johnson. Vapaapaini on toki näyttelemistä lähes kokonaan, mutta vapaapainija ei ole lähtökohtaisesti hyvä näyttelijä elokuvassa. Kuulen selvästi teidän raivokkaasti mainitsevan, että entäs Arnold Schwarzenegger tai Sylvester Stallone? Vastaan suoraan, että heillä on jo sentään pilkettä silmäkulmassa, eikä rooleja tehdä ihan tiukkapipoisesti. Mutta herrra Johnson ei vieläkään ole oppinut, että turhan ryppyotsaisena ei tule hyvää jälkeä. Eikä tullut tässäkään, vaan huumoritkin menevät suoraan susille.

Elokuvasta on tarjolla sekä pidennetty versio että elokuvateattereissa nähty versio. Tarjolla on myös runsaasti kuten poistettuja ja pidennettuja kohtauksia, making of -dokumentti, erikoistehosteista kertova dokumentti sekä ohjaajan ja tuottajan kommenttiraita teatteriversion puolella.

Jukka L. Savolainen for smackthejack.net

Photo’s copyright by Paramount Pictures and Metro-Goldwyn-Mayer Pictures, 2014

Traileri: