STOP THE PRESS!

2014 FIFA World Cup Brazil

fifa_world_cup_2014-26832535-frntlTekijä: EA Canada
Julkaisija: EA Sports
Arvio: 4/5

Jalkapallon MM-kisat Brasiliassa tulivat ja menivät, mutta neljän vuoden välein juhlittavat karkelot jättivät jalkapallohuuman päälle varmasti monessa maailmankolkassa. Brasilian tunnelmia voi muistella myös EA:n 2014 FIFA World Cup Brazil -pelissä, joka on hieman säädetty ja MM-tunnelmoitettu versiointi FIFA 14:stä.

EA:n urheilupelien tapaan sisältöä ei paketista puutu. Viherkenttien huumaan voi lähteä aivan alkukarsinnoista asti kohti MM-kisoja ja mukana on kaikki yli 200 maajoukkuetta, toki huuhkajat mukaan lukien. Pelillistä hiontaa on mainostekstien mukaan tehty muun muassa kuljetukseen ja syöttelyyn, mutta kovin hienovaraisia ne tuntuvat olleen. Selkeä uutuus on matsien välipäivinä tehtävät minipelitreenit, jotka vaikuttavat joukkueen taitoihin.

Graafisesti ollaan PS3/X360-akselilla varsin hyvällä tasolla, vaikka varmastikin laitteiden tehoja on pitänyt säästellä myös monenmoiseen fysiikka- ja tekoälylaskentaan. Stadionit näyttävät samalta kuin telkkarissakin ja yksityiskohtia löytyy joka nurkasta. Äänipuoli luo myös oikeanlaista tunnelmaa, vaikka selostajilla on pientä jankkaustautia.

Kysymys onkin siis seuraava: jos nyt menee pelikauppaan jalkapallopeliä hakemaan, kannattaako ottaa tämä vai se ‘varsinainen’ FIFA 2014? Ja jos varsinaisen jo omistaa, pitääkö hankkia tämäkin? Jälkimmäiseen vastaisin että ei, ellei jalisfanitus ole sairauden luokkaa. Ensimmäinen kysymys onkin vaikeampi. Brazil-version saa vain PS3:lle ja X360:lle, joten muita alustoja omistaville valinta on selkeä. Jos Brasilian kisat veivät sydämen, tai vaikka voittaja ei miellyttänyt, voi kotisohvalla taas pistää tällä historiaa uusiksi. Muuten valinta on kolikonheittoa.

Aulis Stellan for smackthejack

Kuva © EA Sports