STOP THE PRESS!

Austenland

austenland_blu_rayOhjaus: Jerusha Hess
Käsikirjoitus: Jerusha Hess, Shannon Hale
Tuotanto: Stephanie Meyer, Gina Mingacci, Meghan Hibbett
Pääosissa: Keri Russell, JJ Feild, Bret McKenzie, Jennifer Coolidge, James Callis, Jane Seymour
Arvio: 2.5/5

Kukapa nainen ei joskus olisi haaveillut oman elämänsä Mr. Darcysta? Jane Austenin jalanjäljille askeleensa sovittava Austenland kertoo aivan tavallisesta Janesta (Keri Russell), jolla on pakkomielle kirjailijan romanttisista tarinoista. Kotia koristaa pahvinen Colin Firth ja treffeillä katsotaan tuttuja elokuvia kerrasta toiseen. Eskapistinaisen unelma toteutuu, kun hän lähtee matkalle sadunhohtoiseen lomanviettopaikkaan, Austenlandiin. Lomakeitaassa henkilökunta toimii näyttelijöinä Ylpeyden ja ennakkoluulon hengessä ja elo on suoraan romaanista aamusta iltaan. Roolileikkiin antaumuksella heittäytyvä Jane joutuu aprikoimaan, onko totuus sittenkin tarua ihmeellisempää.

Romanttisen komedian idea on loistava, mutta toteutus harmillisen hutera. Henkilöt ovat paperinohuita vailla minkäänlaista syvyyttä ja todentuntua. Ohjauksen puutteesta kärsivä Felicity-teinisarjasta tuttu Keri Russell tyytyy söpöilyyn, JJ Feild sovittelee jalkojaan Darcy-herran saappaisiin kohtalaisella menestyksellä. Komedienne Jennifer Coolidge yrittää revitellä miehenkipeässä roolissaan samalla tyylillä, kuin esimerkiksi Tyhjätaskuissa on totuttu näkemään.

Elokuvan tuottajana häärii Twilight-saagan luoja Stephanie Meyer. Amorin nuolet lentävät reilussa kaaressa, mutta Austen-imitaatio jää torsoksi.

Ekstroina tarjoillaan näyttelijöiden haastatteluja ja kommenttiraitaa.

Sini Kantola for smackthejack.net

Photo’s copyright by Universal Sony Pictures Home Entertainment Nordic AB, 2014.

Traileri: