STOP THE PRESS!

Knight of the Dead

knightofthedeadOhjaus: Mark Atkins
Käsikirjoitus: Mark Atkins, Jeffrey Giles
Tuotanto: Mark Atkins, Michael Lurie
Pääosissa: Feth Greenwood, Vivien Vilela, Lee Bennett, Dylan Jones, Alan Calton
Arvio: 0,5/5

Mark Atkinsin ohjaamassa Knight of the Dead –elokuvassa (2013) elellään sitä kuuluisaa pimeää, toooosi piiimeäää, keskiaikaa. Leuthar (Feth Greenwood) kuljettaa pienen ritarijoukon kanssa turvaan peräti Graalin maljaa. Musta surma niittää väkeä kuin heinää, minkä lisäksi Leutherilla ovat riesana rosvot ja – niin kuin keskiajan normaalit vitsaukset eivät riittäisi – lopulta zombiet. Graalin maljan saattojoukko hupenee jatkuvissa taisteluissa uhkaavasti, ja tehtävä alkaa näyttää tuhoon tuomitulta.

Melkeinhän tämä kuulostaa Jacksonin Sormuksen ritareiden saattotehtävältä, ei vain ole mitään sinne päinkään. Knight of the Deadin ritarit hortoilevat jossain kivikossa vailla mitään tolkkua. Elokuvan kuvaajanakin toimineelle Atkinsille lienee iskenyt daideellisuus päälle, kun muutenkin karut maisemat on kuvattu liki mustavalkoisen hailakoina. Kamera heiluu tarpeettomasti, totta kai. Näyttelijät ovat järjestään surkeita, ja zombietkin on näköjään maskeerattu heittämällä jauhoja päälle. Ja liisteriä. Halpis on halpis, mutta ihan tosi.

Tekijätkin lienevät kyllästyneet avuttomaan projektiinsa ja lähteneet noin vain koteihinsa, sen verran nopeasti ja aivan kesken kaiken elokuva loppuu. Itsestäni äkkiloppu kirvoitti lapsenomaisen spontaania riemun hihkuntaa. Päästiin siitä. Bravo! Ja taputankin vielä, kunhan käteni hautauslapiosta joutavat.

Vesa Skaffari for smackthejack

Photo’s Copyright by Koch Media, 2014

Traileri: