STOP THE PRESS!

Dome Karukosken Mielensäpahoittaja Toronton kansainvälisille elokuvafestivaaleille

Dome Karukosken Mielensäpahoittaja-elokuva on valittu Toronton kansainvälisten elokuvajuhlien Contemporary World Cinema -sarjan ohjelmistoon. Festivaali julkisti tänään maailman nykyelokuvan kiinnostavimpia uutuuksia esittelevän sarjan ohjelmiston, mihin pääsy on erittäin vaikeaa. Toronton kansainväliset elokuvajuhlat on yksi maailman arvostetuimmista elokuvafestivaaleista Cannesin ja Berliinin festivaalien lisäksi. Festivaalille päässeet elokuvat valikoituivat tuhansien hakijoiden joukosta. Dome Karukoski on edustanut Suomea kyseisellä festivaalilla aiemmin Napapiirin sankarit ja Leijonasydän-elokuvillaan samassa nykyelokuvien sarjassa. Mielensäpahoittaja esitellään elokuvajuhlilla englanninkielisellä nimellä The Grump.

Toronton kansainväliset elokuvajuhlat (Toronto International Film Festival – TIFF) on toiminut ponnahduslautana monille menestyselokuville, joista mainittakoon parhaan elokuvan Oscarin voittanut 12 Years A Slave, jonka maailmanensi-ilta oli viime vuoden festivaalilla. Festivaali on niinikään Pohjois-Amerikan merkittävin elokuvafestivaali sekä ammattilaistapahtuma. Tänä vuonna se järjestetään 4.-14.9.2014. Lisätietoa löydät sivulta: http://www.tiff.net/

Karukoski on valinnasta innoissaan: ”Mielensäpahoittaja on erittäin suomalainen tarina. Jännitin pitkään, uppoaako päähenkilömme maailmankuva ja elokuvan huumori ulkomaiseen yleisöön. Nyt Toronton valinnan myötä voidaan olettaa, että elokuva tulee pahoittamaan monen ulkomaalaisen mielen ja pitkään. Toronton merkitys korostuu erityisesti elokuvan myynnin osalta. Festivaalivalinta auttoi aikoinaan suuresti sekä Napapiirin sankareiden että Leijonasydämen kansainvälistä myyntiä”.

Mielensäpahoittaja saa ensi-iltansa 5.9.2014. Eeppistä, sukupolvien välistä rakkaustarinaa tähdittävät Antti Litja, Mari Perankoski, Iikka Forss ja Petra Frey. Elokuva kertoo kauniin, humoristisen ja koskettavan tarinan sukupolvien välisestä kuilusta ja rakkaudesta, luopumisesta sekä uuden löytämisestä. Tarina perustuu kirjailija Tuomas Kyrön menetyksekkäisiin Mielensäpahoittaja-kirjoihin Mielensäpahoittaja, Mielensäpahoittaja ja ruskea kastike sekä Miniä. Elokuvan ovat käsikirjoittaneet Tuomas Kyrö ja Dome Karukoski. Solar Filmsin elokuvan ovat tuottaneet Markus Selin ja Jukka Helle. Elokuvan levittää Nordisk Film.