STOP THE PRESS!

The Expendables 3

(C) Phil Bray

(C) Phil Bray

Ohjaus: Patrick Hughes

Käsikirjoitus: Sylvester Stallone, Creighton Rothenberger, Katrin Benedikt

Tuotanto: Avi Lerner, Danny Lerner, Kevin King Templeton, John Thompson, Les Weldon  

Pääosissa: Sylvester Stallone, Jason Statham, Jet Li, Antonio Banderas, Wesley Snipes, Dolph Lundgren, Mel Gibson, Harrison Ford, Arnold Schwarzenegger, Kelsey Grammer, Ronda Rousey 

Arvio: 4/5

Rymistelijäryhmä The Expendables on jälleen vauhdissa! Heidän tehtävänään on pelastaa Barneyn (Sylvester Stallone) taistelutoveri Doc (Wesley Snipes) vankilasta mukaan uuteen tehtävään. Heidän on löydettävä salaperäinen asekauppias, joka katoaa jälkiä jättämättä. CIA:n kenttäjohtajan Max Drummerin (Harrison Ford) tietojen avulla he pääsevät tämän jäljille. Pian Barneylle selviää, että tuo salaperäinen mies onkin edesmenneeksi luultu The Expendablesin ex-jäsen Stonebanks (Mel Gibson), joka rikastui asekaupoilla. Kaiken lisäksi häntä pidetään yleisesti sotarikollisena. Drummer haluaa miehen elävänä Haagin tuomioistuimeen, kun puolestaan Barney haluaisi nähdä Stonebanksin kuolleena. Hän on päättänyt, että roiston nujertamiseen tarvitaan nuorta verta. Tästä ei pidä Christmas (Jason Statham), jonka mielestä mies tekee elämänsä pahimman virheen. Onko nuoresta porukasta Stonebanksin nitistäjäksi vai tarvitaanko vielä vanhoja veteraaneja?

Elokuvasarja on siis edennyt kolmanteen osaansa. Siinä missä ensimmäinen hivenen haki vasta tuntumaa vanhaan kasarirytinään, niin toisessa osassa päästiin sitten kunnolla vauhtiin. Kolmas osa toden sanoo, sillä se on isompi monessakin mielessä. Toimintaa, vauhtia, huumoria ja viittauksia tähtien aiempiin elokuviin on runsaasti enemmän. Tarina onkin tässä sitten vaan sivuseikka, sillä The Expendables 3 on aidosti juuri sellainen rymistelyelokuva, että aivot saa olla narikassa pari tuntia ja sen jälkeen on helpompi palata takaisin arkihuolien pariin. Viime vuosina melko huonosti menestyneissä elokuvissa esiintyneet Harrison Ford ja Mel Gibson (joka tosin itse omalla toiminnallaan joutui Hollywoodin mustalle listalle) tekevät oivallisen paluun hittielokuvien maailmaan. Ford on sopivan vakava rooliissaan ja Gibson muistuttaa paikoitellen Tappavan aseen Martin Riggsiä hullun kiilto silmissä. The Expendables 3 ei jätä perinteikkään toimintaelokuvan ystävää kylmäksi!

Jukka L. Savolainen for smackthejack.net

Photo’s copyright by Lionsgate, 2014

Traileri: