STOP THE PRESS!

Sin City: A Dame to Kill For

Sin City: A Dame to Kill forOhjaus:  Frank Miller, Robert Rodriguez

Käsikirjoitus: Frank Miller

Tuotanto: Sergei Bespalov,  Aaron Kaufman, Stephen L’Heureux, Iliana Nikolic, Alexander Rodnyansky,  Robert Rodriguez

Pääosissa:  Mickey Rourke, Jessica Alba, Bruce Willis, Rosario Dawson, Jaime King, Josh Brolin, Joseph Gordon-Levitt, Eva Green, Dennis Haysbert, Christopher Meloni, Jeremy Piven, Jamie Chung, Ray Liotta, Juno Temple, Julia Garner, Stacy Keach

Arvio: 3,5/5

Tervetuloa takaisin Sin Cityn syntisille kaduille! Nuori hemmo Johnny (Joseph Gordon-Levitt) saapuu kaupungin pahamaineisimpaan kapakkaan, jossa vaaralliset kovanaamat viettävät aikaansa juoden ja katselleen viehättäviä naisia tanssimassa seksikkäästi. Johnnyn tavoitteena on rikastua pelaamalla. Hän hankkii onnenkalukseen viehättävän tanssijattaren (Jaimie King), jotta onni suosisi kovapanoksisessa korttipelissä. Johnnyn vastustajaksi tulee häikäilemätön senaattori Roark (Powers Boothe), joka ei siedä häviämistä. Tämä mies on myös kostonhimoinen. Hän haluaa maksaa potut pottuina poikansa murhaan liittyville ihmisille, kuten baarissa tanssijana  toimivalle Nancylle (Jessica Alba). Voitettuaan korttipelin Johnny saa kokea, miltä tuntuu olla voittaja tuota hurjaa miestä vastaan. Samaan oikaan Dwight (Josh Brolin) heilastelee rikkaan miehen kanssa naimisissa olevan Avan (Eva Green) kanssa. Mies lähes rakastuu, kunnes huomaa olevansa kusessa. Kaikki ei ole sitä, miltä näyttää. Häikäilemättömyys, ahneus ja omahyväisyys ovat tulleet kuvioihin.

Tässä elokuvassa yhdistyvät kaksi Millerin tarinaa: Kaiken takana on nainen (A Dame to Kill For) ja Ihan tavallinen lauantai-ilta (Just Another Saturday Night). Näiden lisäksi elokuvaa varten on kehitelty pari muuta tarinaa, eli The Long Bad Night ja The Fat Loss. Itse en ota kantaa noihin lisäyksiin, sillä en ole lukenut sarjakuvia. Jatko-osa on mielestäni tasaisempi ja helpompi seurattava kuin aikaisempi elokuva, sillä tällä kertaa mukana on selkeästi kolme episodia: Johnnyn, Dwightin ja Nancyn. Jokainen epidodi kerrotaan näiden henkilöiden näkövinkkelistä ja kertojaääninä toimivat he itse. Se tuo erinomaisesti film noir -elokuville ominaista tunnelmaa. Tietenkin yhdistelemällä sitä Robert Rodriquezin ja Frank Millerin väkivaltaiseen maailmankuvaan. Visuaalisesti jatko-osa on yhtä näyttävä kuin ensimmäinen osa, mutta kolmiulotteisuus tuo siihen raikkaan piristyksen. Näyttelijäsuoritukset kautta linjan ovat mainioita, mutta eniten minulta pisteitä saa karua, mutta oikeuden mukaista Marvia esittävä Mickey Rourke. Hänen hahmonsa on episodimaista elokuvaa yhdistävä tekijä, joten sekin auttaa tarinan seuraamisessa. Mikäli et ole nähnyt ensimmäistä filmatisointia, niin suosittelen sitä mieluusti, sillä muutamat hahmot ja niiden taustat saattavat uudelta katsojalta jäädä epäselviksi. Sin City: A Dame to Kill For on kelpoa sarjakuvamaista viihdettä aikuiseen makuun!

Jukka L. Savolainen for smackthejack.net

Photo’s copyright by SF Film, 2014

Traileri: