STOP THE PRESS!

Napapiirin sankarit 2 -elokuvan kuvaukset alkavat tänään

Napapiirin sankarit ovat valmiina uuteen seikkailuun! Neljä vuotta sitten ensi-iltansa saanut menestyselokuva saa vihdoin jatkoa. Uusi elokuva sijoittuu edeltäjänsä tavoin Lappiin, mutta tällä kertaa seikkailu tapahtuu talven sijasta hehkuvan ruskan väreissä.

”On hienoa lähteä tekemään jatkoa yhteen viime vuosien suosituimmista kotimaisista elokuvista. Napapiirin sankareiden jatko-osaa on toivottu kovasti fanien keskuudessa jo pitkään ja nyt pystymme vastaamaan tähän huutoon”, iloitsee ohjaaja Teppo Airaksinen. Airaksisen edellinen pitkä elokuva oli Kulman pojat -komedia (v. 2012). Elokuvien lisäksi hän on ohjannut mm. animaatiosarjaa Pasilaa, sekä palkittua komediasarjaa Kimmoa, jonka toinen kausi alkaa marraskuussa.

Yellow Film & TV:n tuottama Napapiirin sankarit 2 -elokuva kuvataan elo – lokakuussa Kolarissa, Kittilässä, Ylläksellä ja Helsingissä. Ensimmäisen Napapiirin Sankarit -elokuvan ohjannut Dome Karukoski toimii jatko-osassa executive-tuottajana. Elokuva on ensimmäisen osan tapaan Pekko Pesosen käsialaa. Pesonen toimii Karukosken rinnalla myös executive-tuottajana. Elokuvan tuottavat Olli Haikka ja Jarkko Hentula. Elokuva saa ensi-iltansa lokakuussa 2015.

Elokuvaa ovat rahoittaneet Suomen elokuvasäätiö, Nelonen ja Elisa. Pääyhteistyökumppaneina ovat Hartwall, Kolarin kunta, Raha-automaattiyhdistys RAY, Staffpoint ja Ylläs.

Napapiirin sankarit 2

Elokuvan pääpari Janne (Jussi Vatanen) ja Inari (Pamela Tola) ovat saaneet perheenlisäystä. Kun etelään muuttaneet Räihänen (Timo Lavikainen) ja Marjukka (Miia Nuutila) saapuvat kylään, naiset haluavat lähteä keskenään viettämään riehakasta vapaa-iltaa. Miehet jäävät kotiin hoitamaan vauvaikäistä Lumi-tyttöä.

Mutta sitten miehet saavat kutsun häihin Ylläkselle. Jannen mielestä Lumi on niin sikeä nukkuja, että hänet voi hyvin ottaa mukaan. Ja kohta Lapin yöttömässä yössä etsitään jotain digiboksia isompaa ja nopealiikkeisempää. Samaan aikaan naiset ovat päätyneet viettämään iltaa Inarin entisen poikaystävän pikku-Mikon (Kari Ketonen) omistamaan loistohotelliin. Mikko ei taaskaan malta olla yrittämättä voittaa Inaria omakseen.

Muissa keskeisissä rooleissa nähdään Santtu Karvonen ja Joonas Nordman. Kittilän runkkarit ja monet muut ensimmäisestä elokuvasta tutut roolihenkilöt ovat myös mukana, unohtamatta tietenkään legendaarista autoa rekisterinumerolla TIS-51.

Ensimmäinen Napapiirin sankarit -elokuva sai ensi-iltansa 15.10.2010 ja oli vuoden 2010 katsotuin elokuva Suomessa. Elokuva keräsi lähes 385.000 katsojaa elokuvateattereissa. Tallennetta myytiin julkaistaessa yli 80.000 kappaletta. Elokuva myytiin kymmeniin maihin ja se oli teattereissa mm. Ranskassa.