STOP THE PRESS!

Magic in the Moonlight

Magic in the MoonlightOhjaus ja käsikirjoitus: Woody Allen
Tuotanto: Letty Aronson, Stephen Tenenbaum, Edward Walson
Pääosissa: Emma Stone, Colin Firth, Marcia Gay Harden, Hamish Linklater, Eileen Atkins
Arvio: 3/5

Jo kahdeksankymppinen Woody Allen se jaksaa painaa kuin nuori poikanen: elokuva per vuosi –tahti olisi melkoista tappotahtia puolta nuoremmallekin. Käsikirjoittaja-ohjaajan tuorein tuotos on kepeä romanttinen komedia Magic in Moonlight (2014).

Enimmäkseen 1930-luvun Ranskaan sijoittuva elokuva kertoo kiinalaisena Wei Ling Soo:na esiintyvästä taikurista Stanleystä (Colin Firth). Sivuhomminaan huijareita paljastava Stanley kutsutaan Ranskaan osoittamaan petkuttajaksi nuori ja kaunis spiritisti Sophie (Emma Stone), joka näyttää pystyvän puhumaan kuolleiden kanssa. Niinhän siinä sitten käy, että tiukka rationalisti Stanley ihastuu ihan huomaamattaan enemmänkin luonnonlapsimaiseen Sophieen. Sophie vain on menossa naimisiin erään miljonäärin kanssa.

Kahden keskenään aivan erilaisen ihmisen rakastuminen on yksi romanttisen komedian perusaiheita, ellei peräti se varsinainen aihe. Allen ei lähde keksimään tulta uudestaan vaan tyytyy komppailemaan ikään kuin ukulelella, jota muuten soitellaan elokuvassa ahkerasti. Elämänkatsomusten törmäilystä syntyy parhaimmillaan nokkelasti kipinöivää ja nautittavaa sanailua, pahimmillaan tyhjää pälätystä. Ohuen tarinan kannattelu jää loistavien näyttelijöiden harteille. Magic in the Moonlight ei ole parasta Allenia, mutta viehko ja viihdyttävä elokuva joka tapauksessa.

Vesa Skaffari for smackthejack

Photo’s Copyright by Scanbox, 2015

Traileri: