STOP THE PRESS!

MotoGP 14

Tekijä: Milestone
Julkaisija: Milestone
Arvio: 2,5/5

Vaikka suomalaiset ovat pärjänneet kansainvälisesti myös kahden pyörän selässä, ei moottoripyöräily urheilulajina ole noussut täällä niin suureen kansansuosioon kuin ralli ja formulat. Maailmalla tilanne lienee aika pitkälti sama, mutta harrastajia ja lajin seuraajia on kuitenkin niin valtaisa joukkio, että MotoGP-pelejä kannattaa tasaisin väliajoin julkaista. Tämän vuoden versio jatkaa samalla linjalla kuin edellisetkin – ihan laadukasta peruskauraa, vaan ei maailmoja mullistavaa.

Peli tutustuttaa pelaajan lajiin mukavan pehmeällä laskulla ja touhun realistisuuden (lue = armottomuuden) saa säätää oman mielensä mukaisesti. Lopputulos ajettavuudessa on yleensä vähän lähempänä arcadehenkistä ajelua kuin simulaatiota ja eniten vaikeustason säädön huomaa siitä, kuinka tampioita tai armottomia vastukset ovat. Jos (ja kun) toikkaroi menopelinsä jorpakkoon tai solmuun, pääsee takaisinkelaustoiminnolla uudelleen menoon mukaan.

Graafisesti peli on lattea. Motskarit tietenkin vastaavat tosimaailman vastineitaan mahdollisimman tarkasti, mutta radat ja sen ympäristöt ovat ankeita – välillä suorastaan rumia. Vaikka tietyistä asioista voi nähdä, että tekijät ovat asiaansa perehtyneet ja tekemisistään ylpeitäkin, niin jotenkin koko paketti tuntuu kovin kylmältä ja insinöörimäiseltä, eikä rässäily jaksa montaa iltaa innostaa. MotoGP-sarjan fanit saavat varmasti pelistä enemmän irti ja he voivat pistemäärään lisätä huoleti yhden numeron lisää.

Aulis Stellan for smackthejack

Kuva © Milestone