STOP THE PRESS!

Cannes-voittaja suomalaiselokuvan pääosaan

Cannes-voittaja Marie-Josée Croze on kiinnitetty suomalaiselokuvaan. Croze esittää naispääosan Mikko Kuparisen ohjaamassa elokuvassa 2 YÖTÄ AAMUUN, jonka kuvaukset käynnistyvät tällä viikolla Vilnassa, Liettuassa. Croze voitti Cannesin elokuvajuhlien parhaan naispääosan palkinnon roolistaan elokuvassa Barbaarien invaasio, joka palkittiin myös Oscarilla. Maailman eturivin elokuvantekijöiden kanssa työskennellyt Croze muistetaan myös naispääosasta Julian Schnabelin elokuvassa Perhonen lasikuvussa sekä Steven Spielbergin Münchenistä. Croze tähdittää myös myöhemmin tänä vuonna ensi-iltansa saavaa Wim Wendersin uutuuselokuvaa.

Elokuvan miespääosassa nähdään lukuisista elokuva- ja teatterirooleistaan tunnettu Mikko Nousiainen.

2 YÖTÄ AAMUUN on romanttinen draamaelokuva ranskalaisnaisen ja suomalaisen muusikon kohtaamisesta vilnalaisessa hotellissa, vieraassa maassa ilman yhteistä kieltä. Työmatkaromanssi saa odottamattoman käänteen, kun tuhkapilven aiheuttama lentokielto viivyttää paluumatkaa hetkellä, joka voi muuttaa heidän koko elämänsä.

Elokuvan on käsikirjoittanut ja ohjaa useista aiemmista töistään kansainvälisesti palkittu Mikko Kuparinen. Häneltä nähtiin suomalaisilla valkokankailla viimeksi romanttinen komedia Rakkauden rasvaprosentti.

– Olen iloinen, että sain juuri haluamani näyttelijät elokuvaani. Aloitimme harjoitukset jo heinäkuussa ja oli hienoa nähdä miten Marie-Joséen ja Mikon henkilökemiat kohtasivat. Luvassa on rohkea ja romanttinen elokuva, toteaa ohjaaja Kuparinen.

2 YÖTÄ AAMUUN saa Suomen ensi-iltansa syyskuussa 2015.