STOP THE PRESS!

Revolution (Season 1- Kausi 1)

revolution_kausi_1_blu_rayOhjaus: Charles Beeson, Steve Boyum, Fred Toye, Helen Shaver, jne.
Käsikirjoitus: Eric Kripke, Paul Grellong, Matt Pitts, David Rambo, jne.
Tuotanto: Athena Wickham, Robert M. Williams Jr., Trey Callaway
Pääosissa: Billy Burke, Tracy Spiridakos, Giancarlo Esposito, Zac Orth, David Lyons, Elizabeth Mitchell
Arvio: 2.5/5

Millainen nykymaailma olisi ilman sähköä? Skenaario käy toteen tuottajamoguli J.J. Abramsin taustapiruilemassa sarjassa Revolution. On kulunut 15 vuotta siitä, kun maailmasta katkesivat sähköt. Yhdysvallat on jakautunut sotilasjoukkojen hallitsemiin osavaltioihin. Kansaa piinaa jatkuva nälkä, aseet ovat valtaa.

Indianassa teinityttö Charlie (Tracy Spiridakos) on juuri menettänyt isänsä, jonka epäillään tietäneen jotakin isosta blackoutista. Kun sotilaat kaappaavat velipojan, Charlie etsii apuun kaukaisen setänsä Milesin (Billy Burke), jolla on hänelläkin tilit selvitettävänä militaristien kanssa.

Toimintaa ja draamaa yhdistelevä sarja lähtee liikkeelle todella kiinnostavasta alkuasetelmasta, mutta kompuroi heti ensiaskeliin. Revolution on selvästi suunnattu nuorille, mikä näkyy höttöisenä juonena, turhina taistelukohtauksina ja liian kauniina ihmisinä. Peruspirjokin tietää, että ilman sähköä nainen ei saa tukkaansa tuolla tavalla! Varmuuden vuoksi näyttelijöitä on lainattu Twilight-saagasta (Billy Burke) ja musiikkia Lost-sarjasta.

15 years after –tyyppinen toteutustapa toimii, sillä takaumien kautta avataan sujuvasti tapahtumien kulkua nykyhetkeen. Kerrontatyyli tuntuu olevan tosi suosittu nykyään, mm. Lost ja Netflix-hitti Orange Is the New Black pelaavat samalla konstilla. Positiivista on myös näyttävät kuvat synkästä maasta, jonka sähköttömyys on ajanut lopunajan partaalle.

Ekstroissa löytyy; faneja hemmotellaan dokkareilla, bloopereilla ja ylimääräisillä kohtauksilla.

Sini Kantola for smackthejack.net

Photo’s copyright by Warner Bros Entertainment Inc., 2014.

Traileri: