STOP THE PRESS!

Lordi julkaisee uutta

LordiScare Force Onen Kapteeni Mr. Lordi miehistöineen on jälleen valmiina lentoon. Kone on tankattu, turvavyöt rikki ja luvassa vajaan tunnin verran pelkkää turbulenssia kun uusi albumi näkee päivänvalon perjantaina 31. lokakuuta. Ensimmäinen single Nailed by the Hammer of Frankenstein lennähtää digikauppoihin ja radioaalloille jo 19. syyskuuta.

Uuden albumin kunniaksi Lordi esiintyy pitkästä aikaa myös kotimaassaan. Levynjulkaisukonsertti järjestetään 1. marraskuuta The Circuksessa Helsingissä. Liput keikalle tulevat virallisesti myyntiin Lippupalvelun kautta lauantaina 20. syyskuuta, mutta ennakkomyynti on alkanut Lordin Facebook –sivuilla jo tänään.

Mr. Lordin mukaan uuden levyn materiaali on rakenteeltaan kokeilevampaa kuin ennen. Kyseessä ei varsinaisesti ole teema- tai konseptilevy, mutta punainen lanka ja yhdistävä tekijä kappaleista kyllä löytyy.

”Soundia on myös päivitetty modernimpaan suuntaan ja uusia tuulia on kokeiltu vähän siellä sun täällä. Lordin tutut peruselementit kuten melodiset koukut ovat kuitenkin tallessa kaikissa biiseissä. Ennakkomaistiaisena tarjottava Nailed by the Hammer of Frankenstein  -sinkku edustaakin aika hyvin uuden levyn tunnelmia”, Mr. Lordi kertoo.

Soundimaailman lisäksi myös yhtyeen ulkoasu on kokenut päivityksen. Uudet, Mr. Lordin suunnittelemat ja valmistamat  asut ovat nähtävissä ensimmäistä kertaa livenä 1. marraskuuta The Circuksen keikalla.

”Ajatuksena oli tehdä yhtyeen värimaailmasta yhtenäisempi kuin ennen ja mielestäni onnistuinkin hyvin. Eniten meistä ovat varmasti muuttuneet Hella ja Mana, jotka ovat käyneet kampaajalla värjyttämässä kuontalonsa sitten viime näkemän.”

Lordin kaksi edellistä levyä tehtiin Yhdysvalloissa Nashvillessa tuottajalegenda Michael Wagenerin valvovan silmän alla, mutta yhtye halusi tehdä tällä kertaa asiat toisin. Niinpä Scare Force Onea studiossa ohjasikin monissa liemissä keitetty tuottaja Mikko Karmila.

”Halusimme tehdä tämän levyn Suomessa ja suomalaisen tuottajan kanssa. Saimme vihdoin mukaan jo muutaman kerran aiemminkin tuottajaspekulaatioissa mukana pyörineen Karmilan Mikon. Onneksi, sillä tätä valintaa ei ole tarvinut katua ja olemme lopputulokseen todella tyytyväisiä”, Mr. Lordi toteaa.

Nailed by the Hammer of Frankenstein –single 19.9.

Scare Force One -albumi 31.10.

The Circus Live 1.11.

Lordi on:
Mr. Lordi – laulu
Amen – kitara
OX – basso
Hella – koskettimet, laulu
Mana – rummut

www.lordi.fi  
www.facebook.com/LordiOfficial