STOP THE PRESS!

Elokuvateattereiden uusi aluevaltaus – museot ja mestariteokset valkokankaille

Opastetut museokierrokset alkavat British Museumin ja Vatikaanin näyttelyillä.

Vatikaani museot 3D, vie katsojan historian suurenmoisimman taidekokoelman pariin, jossa koetaan Sikstuksen kappeli sekä Michelangelon, Leonardon, Rafaelin ja Caravaggion henkeäsalpaavat mestariteokset ennennäkemättömällä tavalla. Dokumentti päästiin kuvaamaan Vatikaanin museoissa ja Sikstuksen kappelissa ensimmäistä kertaa 3D:n HD -tarkkuudella. Moderni tekniikka mahdollistaa sen, että ihmiskunnan historian huomattavimpiin kuuluvat taideaarteet levittäytyvät katsojien eteen ennennäkemättömällä tavalla elokuvateatterin aitiopaikoilla. Katsoja pääsee uuden teknologian avulla ikään kuin osaksi mahtavia teoksia.

British Museumin toinen valkokankaille tuleva tapahtuma tarjoaa ainutlaatuisen yksityiskierroksen Vikings: life and legend –näyttelystä. Näyttely keskittyy viikinkien vaikutuksen huippuaikaan 700-luvun lopusta 1000-luvun alkuun. Viikinkien vaikutusvalta ulottui silloin Kaspianmereltä Pohjois-Atlantille ja pohjoiselta napapiiriltä Välimerelle. Selostukset ja upeat lähikuvat kertovat viikinkien merkityksestä neljälle maanosalle korostaen viikinkien globaalia roolia ja kulttuurien kohtaamista. Näyttelyn järjestämisessä on huomioitu alan uusin tutkimustieto sekä uusimpien arkeologisten kaivausten ja muiden löytöjen tuomat muutokset kuvaamme viikingeistä.

Ensimmäiset esitykset British museumin Vikings – näyttelystä ovat syyskuussa ja lokakuussa. Vatikaanin näytökset alkavat marraskuussa. Esityksiä mm. Helsingissä, Jyväskylässä, Oulussa, Tampereella ja Turussa. Lisäesitykset ja teatterit päivitetään www.storyhill.fi –sivustolle.

Lipunmyynti käynnissä Finnkinon verkkokaupassa ja teattereista.

Vikings from the British museum – traileri: http://youtu.be/TUksFMihUaQ
Vatikaanin museot – traileri: http://youtu.be/PYXxLtgMYwU