STOP THE PRESS!

The Love Punch

love_punch_blu_rayOhjaus ja käsikirjoitus: Joel Hopkins
Tuotanto: Jean-Charles Levy, Clément Miserez, Tim Perell, Nicola Usborne
Pääosissa: Emma Thompson, Pierce Brosnan, Celia Imrie, Timothy Spall, Tuppence Middleton
Arvio: 1.5/5

Keski-ikäisille suunnatut romanttiset komediat ovat kovassa nosteessa elokuvabisneksessä. The Love Punchissa Emma Thompson ja Pierce Brosnan näyttelevät entistä avioparia, joka joutuu pakon edessä lyömään hynttyyt yhteen. Perheen sijoittamat eläkerahat ovat kadonneet taivaan tuuliin vilpillisen yrityskaupan myötä. Pariskunta lähtee seuraamaan bisneshuijauksen takana olevaa liikemiestä Ranskaan, jossa on tarkoitus viettää tämän häitä. Seuraa pukuleikkejä ja huijausoperaatioita, kun toraisa kaksikko juonii omaisuuttaan takaisin keskellä vihkijuhlaa.

Thompsonin ja Brosnanin kiinnityksestä huolimatta leffa ei lunasta odotuksia. Naurunaiheet ovat tässä valjussa lemmenottelussa valitettavan vähissä. Mitäänsanomaton rahanjahtausjuoni kömpelöine käänteineen herättää nauruntyrskähdysten sijaan lähinnä myötähäpeää. Irtopisteitä kerätään vanhuksilla ihmettelemässä nykytekniikkaaa; pojan nettikamera kun vahingossa paljastaa kämppiksen vessareissun, hohhoijaa.

Jos jotain positiviista kaivetaan, erinomainen Emma Thompson kerää tyylipisteet kotiin. Parin ystävää esittävä brittikoomikko, Näkemiin vaan muru! –sarjasta tuttu Timothy Spall tarjoilee elokuvan ainoat naurut, mistä kiitos hänelle. Bondin ajoista kauas karannut Pierce Brosnan sen sijaan tuntuu itsekin ihmettelevän, miten tähän katastrofiin oikein päätyi.

Onhan siinä tietysti pointtinsa, että vanhemmalla iällä pitää olla avoin seikkailulle ja heittäytyä rohkeasti takaa-ajoon. On jopa mahdollista, että olen vain täysin väärää kohderyhmää tälle eläkeläisten esiinmarssille. Tai sitten elokuva on yksinkertaisesti huono.

Lisämateriaaliosastolta löytyy tällä kertaa vain trailereita.

Sini Kantola for smackthejack.net

Photo’s copyright by Scanbox Entertainment Denmark A/S, 2014.

Traileri: