STOP THE PRESS!

Fullsteam Agency ja FKP Scorpio yhdistyvät

Suomalainen ohjelmatoimisto Fullsteam Agency ja Euroopan johtava festivaalijärjestäjä ja yksi suurimmista konserttipromoottoreista saksalainen FKP Scorpio yhdistyvät. Järjestelyn myötä Fullsteamin perustaja Juha Kyyrö aloittaa FKP Scorpion Pohjois-Euroopan toiminnoista vastaavan FKP Sweden AB:n osakkaana ja toimitusjohtajana, ja Fullsteam Agencystä tulee FKP Sweden AB:n tytäryhtiö.

”Olen äärimmäisen onnellinen ja ylpeä mahdollisuudesta päästä johtamaan ja kehittämään Euroopan parhaan festivaali- ja konserttiyhtiön toimintaa Pohjoismaissa. Yhteistyö takaa parhaat mahdolliset toimintaedellytykset sekä Fullsteamin henkilökunnalle että yhteistyökumppaneillemme,” Juha Kyyrö kommentoi.

Samassa yhteydessä Fullsteam ja FKP Scorpio alkavat myös järjestää Provinssirock-festivaalia yhteistyössä Selmu Ry:n kanssa. Ensi kesän Provinssirockissa hyödynnetään synergiaetuja FKP Scorpion samana viikonloppuna järjestettävien tapahtumien, kuten viime vuonna lähes 60000 päivittäistä kävijää keränneen Ruotsin suurimman festivaalin Bråvallan kanssa.

”Selmulaisten pitkän aikavälin arvokas työ mahdollisti nyt solmitun yhteistyösopimuksen ja se vie Selmun ja Provinssirockin vahvempana tulevaisuuteen. Tämä on merkittävä saavutus yhdistykselle ja osoitus siitä, että matkan varrella on tehty oikeita valintoja. Olemme entistäkin innostuneempia järjestämään aitoja ihmisille suunnattuja tapahtumia,” Selmu Ry:n toiminnanjohtaja Marko Kivelä kertoo.

FKP Scorpio vahvistaa asemaansa Suomen ohella myös muissa Pohjoismaissa. Lisätietoa aiheesta FKP Scorpion tiedotteessa (liitteenä tämän viestin lopussa).

”Kokemuksemme Ruotsin ja Tanskan markkinoista viime vuosina on ollut erittäin positiivinen, ja synergiamahdollisuuksia samanaikaisesti järjestettävien pohjoismaisten tapahtumien välillä on runsaasti. Yhteistyö Fullsteamin ja Provinssirockin kanssa sekä Tinderbox ApS:n ja samannimisen festivaalin perustaminen Tanskaan ovat loogista jatkumoa aikaisemmille Pohjois-Euroopan toiminnoillemme. Olen erittäin onnellinen saadessani kokeneet yhteistyökumppanit Juha Kyyrön ja Mads Sörensenin sekä päästessäni edelleen laajentamaan menestyksekästä yhteistyötä Brian Nielsenin ja Flemming Myllerupin kanssa,” FKP Scorpion toimitusjohtaja Folkert Koopmans toteaa.

Fullsteamin ja FKP Scorpion kauppa koskee ainoastaan Fullsteam Agencyn live-toimintoja, ja ohjelmatoimiston päivittäinen toiminta jatkuu Suomessa tutulla nimellä. Myös kaikki Fullsteamin työntekijät jatkavat yhtiön palveluksessa nykyisissä tehtävissään.

Muutos ei vaikuta manageritoimisto Fullsteam Managementin, levy-yhtiö Fullsteam Recordsin tai kustannustoimintaa harjoittavan Fullsteam Publishingin toimintaan.

Fullsteam Agency on konserttien määrässä laskettuna Suomen suurin ohjelmatoimisto ja keikkajärjestäjä. Vuonna 2013 yhtiön toimintojen liikevaihto oli noin 8,7 miljoona euroa, ja Fullsteam työskenteli noin 300 yhtyeen tai artistin kanssa, jotka soittivat vuoden aikana runsaat 1100 konserttia.