STOP THE PRESS!

Miljardi ritsanlaukausta paljastaa tulevan ”Angry Birds” -teatterielokuvan ääninäyttelijäkaartin

Viimeisen kahden vuorokauden aikana Angry Birds -fanit ovat löytäneet paljastuksen pelistä: linkoamalla miljardi lintua fanit saivat mahdollisuuden paljastaa ääninäyttelijäkaartin ja vilkaista Angry Birds -elokuvan hahmojen uutta ulkonäköä.

Jason Sudeikis (Kaameat pomot, Millerit) on kaartin pomo Redin roolissa – lintuna, jolla on lyhyt pinna. Josh Gad, jonka ensimmäinen animaatiorooli oli Disneyn maailmanlaajuisessa hitissä Frozen – huurteinen seikkailu – esittää nopeaa Sakkea, ja Danny McBride (This is the End, Eastbound & Down) esittää räjähdysherkkää Pommia. Bill Hader (Saturday Night Live, Poutapilviä ja lihapullakuuroja) on liittynyt sikapuolelle, ja Peter Dinklage (Game of Thrones, X-Men: Days of Future Past) esittää legendaarista Uljasta Kotkaa.

Sivuosissa nähdään Keegan-Michael Key (Comedy Centralin Key & Peele), Kate McKinnon (Emmy-ehdokas Saturday Night Livesta), Tony Hale (Emmy-voittaja, Veep, Sukuvika),  Ike Barinholtz (Naapurit, The Mindy Project), Hannibal Buress (Broad City, Neighbors),  Cristela Alonzo (ABC:n tuleva Cristela), Jillian Bell (22 Jump Street), Danielle Brooks (Orange is the New Black) ja Grammy-ehdokas ja latinomusiikin sensaatio Romeo Santos.  Lisäpotkua tähän vihaiseen parveen tuovat YouTube -tähdet Smosh (Ian Andrew Hecox ja Anthony Padilla), jolla on yli 30 miljoonaa YouTube -tilaajaa.

Elokuvan tuottaja John Cohen sanoi: ”Olen erittäin ylpeä tästä roolituksesta. Sen lisäksi, että Jason, Josh, Danny, Bill, Maya ja Peter herättävät nämä hahmot eloon, heitä ympäröi koomikkojen tähtikaarti – he ovat hauskinta väkeä mitä löytyy ja olemme innoissamme heidän mukana olostaan.”

Sonyn elokuvateatterimarkkinoinnin johtaja Dwight Canes sanoi: ”Yli kahdella ja puolella miljardilla pelaajalla ympäri maailman Angry Birds on niitä brändejä, joilla voi olla massiivista fanitoimintaa. Siksi halusimme kertoa tästä ensin faneille. Elokuvantekijämme kehittelevät hupaisaa elokuvaa ja tiedämme etteivät fanit malta odottaa miten he herättävät Angry Birdsin tarinan eloon elokuvateatterien isoille valkokankaille.”

”Kuulimme, että hahmojen raajat ja dialogi ovat viimeistä huutoa nykyanimaatiossa, joten panostimme niihin täysillä. Ei vain yhdellä, vaan kaikilla hahmoilla on jalat ja siivet! Paitsi siis sioilla.”, lisäsi Blanca Juti, Rovion markkinointijohtaja.

Tuleva elokuva on Rovion ensimmäinen pitkä elokuva. Tosin faneille on jo esitelty Angry Birds –maailma viikottaisilla Angry Birds Toons -animaatiosarjoilla. Rovio lanseerasi sarjan viime vuonna Angry Birds -pelinsä nettivuokraamojen, äly-tv:n, lisälaitteiden ja maksukanavien kautta. Angry Birds Toons on ollut valtava menestys Roviolle tasoittaen tietä täyspitkälle elokuvalle ja ylittänyt kolmen miljardin katsojan rajan ensimmäisenä puolentoista vuoden aikana.

Angry Birdsin maailmanensi-iltapäiväksi on suunniteltu 1. heinäkuuta 2016. Ohjaajina ovat Fergal Reilly ja Clay Kaytis, tuottajina John Cohen ja Catherine Winder ja executive-tuottajina Mikael Hed ja David Maisel. Jon Vitti on käsikirjoittaja. Rovio tuottaa Sony Picturesin  kansainvälisesti  levittämän elokuvan. Tuotannon animointi tehdään Oscareita voittaneessa tehoste- ja animaatioyhtiö Sony Pictures Imageworksissa Vancouverissa.