STOP THE PRESS!

Simple Minds julkaisee uuden albumin Big Music 31.lokakuuta

Simple Minds”Big Music” on yhtyeen 16. albumi
Katso ”Honest Town” –singlen video tästä

Skottilainen ja yksi maailman tunnetuimpiin yhtyeisiin lukeutuva Simple Minds julkaisee uuden albuminsa ”Big Music”  31. lokakuuta viiden vuoden tauon jälkeen. Levy on saanut paljon suitsutusta jo brittimediassa; NME –lehti listasi yhtyeen ”100 Most Influential Bands” –listalleen elokuussa ja The Guardian kehuu yhtyeen säilyttäneen energiansa sekä sen taianomaisen tunnetun soundinsa mikä teki heistä yhden maailman suurimmista bändeistä.

”Big Music” on yhtyeen 16 studioalbumi ja sävellysprosessista vastasivat suurimmaksi osaksi yhtyeen alkuperäisjäsenet Jim Kerr ja Charlie Burchill ja sävellysapuna toimi Iain Cook (Chvrches -yhtyeestä) sekä tuottajina Steve Osborne, Andy Wright ja Steve Hillage. Tänään julkaistun levyn ensimmäisen singlen “Honest Town” ovat säveltäneet yhdessä Jim Kerr ja Iain Cook ja saanut inspiraationsa Glasgowsta, josta myös Cook on kotoisin. Jim Kerrin sanoitukset levyllä ovat ehkä henkilökohtaisimpia kuin koskaan: ’Charlie and I write most of the material, but it is great to have the young guns involved as well. I knew we had strong songs with good melodies. But we also needed to mess around and bring back some of that old, art-rock energy. We needed to give the songs a silly haircut and attitude.’

Simple Minds esiintyi viime vuonna Englannissa yli 130 000 fanille ja yhtye on lähdössä myös uuden levyn tiimoilta kiertueelle ensi vuoden puolella.

Kuuntele Spotifysta

http://www.simpleminds.com/

https://www.facebook.com/simpleminds