STOP THE PRESS!

Antboy – Muurahaispoika (Antboy)

antboyOhjaus: Ask Hasselbalch
Käsikirjoitus: Anders Ølholm
Tuotanto: Eva Jakobsen, Lea Løbger
Pääosissa: Oscar Dietz, Nicolas Bro, Samuel Ting Graf, Cecilie Alstrup Tarp, Amalie Kruse Jensen
Arvio: 2/5

Tanskalaisen Ask Hasselbalchin Antboy – Muurahaispoika – elokuvan (2013) päähenkilö Pelle (Oscar Dietz) on tavallinen koulupoika, sellainen vähän hissukka kaksitoistavuotias, joka on salaa ihastunut samalla luokalla olevaan Amandaan (Cecilie Alstrup Tarp). Tilanteet muuttuvat radikaalisti, kun Pelleä puraisee geenimuunneltu muurahainen; Muurahaispoikana Pellellä on valtavat voimat ja tahmeat raajat. Muurahaispoikana Pelle saavuttaa kaipaamaansa mainetta, mutta todelliseen koetukseen hän joutuu, kun kammottava superroisto Punkki (Nicolas Bro) kaappaa Amandan.

Lapsille ja nuorille suunnattu Antboy – Muurahaispoika on kaksoiselämineen, side-kickeineen ja hätään joutuneine neitosineen turhan tarkka kopio mistä tahansa supersankarielokuvasta. Hieman siinä onnistutaan käsittelemään murrosikään tulevan lapsen ongelmia, siis niitä kun pitäisi joukkoon kuuluakseen olla kuin muut, mutta myös tulla omaksi itsekseen. Ja sitten vielä joksikin vähän viileämmäksi, jotta vastakkainen sukupuoli kiinnostuisi.

Kumman ponnettomaksi elokuva kuitenkin kokonaisuudessaan jää. Kotikutoiset tehosteet ja asut voisivat toisissa yhteyksissä olla hauskat ja hellyttävät, toisissa nuorisoa oikeasti kiinnostavan hurjat, mutta nyt vain kömpelöt. Ankeassa syysmaisemassa hortoilevat, aneemisen oloiset lapsinäyttelijätkin vaikuttavat olevan kipeästi vitamiinilisän tarpeessa.

Vesa Skaffari for smackthejack

Photo’s Copyright by Viva Films, 2014

Traileri: