STOP THE PRESS!

Muumit Rivieralla rikkoi 100 000 katsojan rajan

Tove Janssonin sarjakuviin perustuva elokuva, Muumit Rivieralla, sai heti ensi-ilta viikosta elokuvankävijät liikkeelle. Muumit Rivieralla -elokuva rikkoi 100 000 katsojan rajan toisen esitysviikkonsa keskiviikkona 22.10. Elokuva on Suomen katsotuimpien elokuvien viikkotilaston ykköspaikalla jo toista viikkoa ja eiliseen mennessä elokuvan on nähnyt peräti 103 086 katsojaa.

Muumit Rivieralla oli yli viikko sitten Lontoon elokuvafestivaalin virallisessa ohjelmistossa jolloin se esitettiin ensimmäistä kertaa kansainväliselle yleisölle. ”Lontoo oli loistava paikka lanseerata elokuva kansainvälisesti, sillä juuri Evening News Englannissa alkoi ensimmäisenä julkaista Muumi-sarjakuvia, joihin elokuva pohjaa,” kertoo elokuvan tuottaja Hanna Hemilä. Vastaanotto oli erittäin positiivinen ja mm. Radiokanava BBC London teki pitkän haastattelun Sophia Janssonin kanssa Muumeista: http://www.bbc.co.uk/programmes/p027j1rn (1:12:14 kohdasta alkaen). Muumit Rivieralla -elokuva on myyty jo yli 30 maahan. Indie Sales ja Nicolas Eschbach hoitavat elokuvan kansainvälisen myynnin.

Muumit Rivieralla perustuu sarjakuvaan Familjen lever högt (Muumiperhe Rivieralla), joka pohjautuu Toven ja hänen äitinsä kokemuksiin Rivieran lomalla. Elokuvan on ohjannut Xavier Picard ja tuottanut Hanna Hemilä, Handle Productions Oy:lle. Elokuvan ovat käsikirjoittaneet Leslie Stewart, Annina Enckell, Hanna Hemilä, Beata Harju ja Xavier Picard. Elokuvan levittää Pohjoismaissa Nordisk Film.

ELOKUVAN SYNOPSIS
Niiskuneiti on haikaillut pääsevänsä matkoille, niinpä Muumit, Niiskuneiti ja Pikku Myy päättävät lähteä seikkailulle merelle. Henkeäsalpaavan myrskyn jälkeen heidän veneensä päätyy Rivieralle, missä he majoittuvat Le Grandin kuninkaalliseen sviittiin. Muumipappa alkaa käyttää nimeä de Muumi ja pääsee piireihin. Niiskuneiti on imarreltu kosmopoliitin playboyn liehittelystä. Pinnalliseen elämänmenoon ja glamouriin tuskastunut Muumimamma muuttaa mustasukkaisuuden kourissa kamppailevan Muumin kanssa asumaan perheen vanhan veneen alle. Ensimmäistä kertaa perheen yhtenäisyys on vaakalaudalla.