STOP THE PRESS!

Panttivangit – kausi 1 (Hostages – Season 1)

Panttivangit - kausi 1Ohjaus: Jeffrey Nachmanoff, Henry Bronchtein, Phil Abraham
Käsikirjoitus: Jeffrey Nachmanoff, Rick Eid, Alon Aranya,  Omri Givon, Rotem Shamir
Tuotanto: Mike Azzolino, Jerry Bruckheimer, Jennifer Schuur, Scott White, Henry Bronchtein
Pääosissa: Dylan McDermott, Toni Collette, Tate Donovan, Billy Brown, Rhys Coiro, Sandrine Holt, Mateus Ward, James Naughton, Mary Elizabeth Mastrantonio
Arvio: 3/5

Arvostettu lääkäri Ellen Sanders (Toni Collette) saa tärkeän tehtävän: hänen on leikattava Yhdysvaltain presidentti. Hyvässä uraputkessa oleva nainen haluaa mielellään tehdä kyseisen keikan, sillä samalla se pitää hänet ja perheensä hyvin kiinni leivän syrjässä. Leikkausta edeltävänä iltana Sandersin perheen kotiin turkeudutaan ja heidät otetaan panttivangeiksi. Joukkoa johtaa tiukka FBI-agentti Duncan Carlisle (Dylan McDermott), joka  määrää Ellenin suorittamaan leikkauksen siten, että presidentti kuolee. Tätä hän ei haluaisi tehdä, koska niin moni asia on juuri leikkauksesta kiinni. Carlisle on asiassaan ehdoton, ja muussa tapauksessa Ellenin perhe saa kärsiä kauhealla tavalla.

Tämä israelilaiseen televisiosarjaan perustuva jännityssarja on sopiva tuote megatuottajan Jerry Bruckheimerin ”tuotesalkkuun”. Kohtaukset ovat herran sarjoille tyypillisen lyhyitä ja intensiivisiä, mikä varmasti pitää katsojan tiukasti otteessaan. Parasta sarjassa on kuitenkin yllättävän toimiva käsikirjoitus, joka tarjoaa loistaville näyttelijöille kunnollisen pohjan. Sekä Collette että McDermott ovat todellisia timantteja. He ovat rooleissaan uskottavia ja saavat sarjan kauhun tasapainon juuri sopivalle tasolle, mitä muut sitten yrittävät parhaansa mukaan sotkea. Mikäli haluat nähdä hivenen keskivertoista jenkkisarjaa parempaa jännitystä, niin Panttivangit on hyvä vaihtoehto.

Jukka L. Savolainen for smackthejack.net

Photo’s copyright by Warner Bros. Entertainment, 2014

Traileri: