STOP THE PRESS!

Disneyn uusi animaatio ”Big Hero 6” USA:n ykköseksi

Disneyn koko perheen animaatio Big Hero 6 keräsi avausviikonloppunaan 56.2 miljoonaa dollaria kassatuloja. Disneyn luoma San Fransokion kaupunki ja sen tapahtumat kiinnosti suurta yleisöä enemmän kuin Interstellarin ulkoavaruuteen sijoittuva tarina. Interstellar tahkosi lipputuloja 50 miljoonan dollarin edestä. Epävirallisesti alkaneen syyslomakauden alkuun molemmat elokuvat houkuttelivat kaiken kaikkiaan ajankohtaan nähden runsaasti katsojia leffateattereihin.

Suomessa Big Hero 6 saa ensi-iltansa elokuvateattereissa 23.1.2015. Suomalaiseen ääninäyttelijäkaartiin kuuluvat mm. Mikko Kouki sympaattisen Baymax robotin äänenä ja hänen taisteluparinsa Hiro Hamadan äänenä on Henri Piispanen. Yksi sivurooleissa esiintyjistä on Sonja ”Soikku” Hämäläinen, YouTube videobloggaaja, joka on tullut tunnetuksi perinteisemmän valtamedian puolella myös ”Tanssii tähtien kanssa” – tv-ohjelmasta nyt syksyllä. Soikku tekee animaatiossa Abigail nimisen hahmon ääniroolin.

Synopsis

Vauhdikas seikkailukomedia “Big Hero 6”, kertoo pullean ilmatäytteisen robotin Baymaxin (äänenä Mikko Kouki) ja poikanero Hiro Hamadan (äänenä Henri Piispanen) välille muodostuvasta ystävyydestä. Katastrofi iskee San Fransokion kaupunkiin ja sinkoaa Hiron vaarojen keskelle. Hiro tarvitsee avukseen Baymaxin ja läheiset ystävänsä: vauhtimimmi Go Go Tomagon (äänenä Anna-Maija Tuokko), siisteysintoilija Wasabin (äänenä Peter Kanerva), kemistinero Honey Lemonin (äänenä Myy Lohi) ja fanipoika Fredin (äänenä Joonas Saartamo). Hiro päättää ratkaista katastrofiin liittyvän arvoituksen ja muuntautuu yhdessä ystäviensä kanssa teknosupersankariryhmäksi nimeltä “Big Hero 6”.

Leffan takana on Walt Disney Animation Studiosilta sama tekijäjoukko kuin animaatioilla “Frozen – huurteinen seikkailu” ja “Räyhä-Ralf”. Samannimiseen Marvel-sarjakuvaan perustuva animaatio sisältää huikeita toimintakohtauksia, lämminhenkisyyttä ja hersyvää huumoria. Elokuvan ovat ohjanneet Don Hall (“Nalle Puhin elokuva”) ja Chris Williams(“Bolt”) ja sen on tuottanut Roy Conli (“Kaksin karkuteillä”).