STOP THE PRESS!

Elina Arlinilta joulusingle

Elina Arlin päättää kiireisen vuotensa singlejulkaisuun. Joulukuun ensimmäisenä päivänä julkaistava Talviyönä on Arlinin ensimmäinen suomeksi laulama julkaisu. Arlin on uransa aikana esiintynyt keikoilla myös suomeksi, vaikka englanniksi laulavana artistina tutuksi onkin tullut. Elinan itse kirjoittamat biisit ovatkin olleet englanninkielisiä, paitsi ne vuosien varrella tehdyt joululaulut.

– Perinteiset suomalaiset joululaulut nostattavat jo itsessään joulutunnelman. Oman perheen joulutraditioihin niiden laulaminen on kuulunut aina, joten joululaulujen tekeminen suomeksi on minulle hyvin luontevaa, hämeenlinnalaislähtöinen Elina kertoo.

Talviyönä-kappale sai alkunsa Elinan ajaessa kotiin keikkareissulta. Tähtien valaistessa pilkkopimeän öisen maiseman mieleen nousi Zachris Topeliuksen Koivu ja Tähti, jossa pikkulintujen hahmon ottaneet kuolleiden sisarusten enkelit johtavat pienet matkalaiset kotia kohti. Mielen valtasi rauhoittunut olotila – yksin matkatessaankaan ei ole yksin; mukana ovat edesmenneet rakkaat.

Arlinin kehuttu debyyttisooloalbumi New Name julkaistiin elokuun lopulla. Levyltä oli mm. Radio Suomen soittolistalla Poser-kappale. Debyyttilevy julkaisukiertueineen piti Arlinin syksyn kiireisenä, ja myös joulusinglen yhteydessä on luvassa jokunen joulukonsertti. Maanantaina 15.12. kello 18 Arlinin esiintyy Helsingissä, Bulevardin Kahvisalongissa ja lauantaina 20.12. kello 18 Hämeenlinnan Vapaaseurakunnassa. Ennen joulukonsetteja Arlinia voi kuulla mm. tulevana viikonloppuna, kun hän nousee Hämeenlinnan Verkatehtaan lavalle perjantaina ja lauantaina kello 19 Local Voices-yhtyeen kanssa In The Mood Of Sinatra-konserteissa.

http://www.facebook.com/elinaarlin
https://twitter.com/elinaarlin
http://instagram.com/elinaarlin