STOP THE PRESS!

Hätäkutsu palkittiin 28. kerran järjestetyllä Braunschweigin kansainvälisellä elokuvafestivaalilla

Hannes Vartiaisen ja Pekka Veikkolaisen Hätäkutsu on voittanut LEO –palkinnon parhaasta kuvan ja äänen yhdistämisestä lyhytelokuvassa 28. kerran järjestetyllä Braunshweigin kansainvälisellä lyhytelokuvafestivaalilla. Ohjaajat ja elokuvan äänisuunnittelija ja säveltäjä Joonatan Portaankorva ovat ensimmäiset suomalaiset, jotka ovat kyseisen palkinnon saaneet. LEO –palkinnon arvo on 2000 EUR.

Palkinnon antaneeessa kansainvälisessä juryssa olivat elokuvamusiikkiin erikoistuneen Cinema Musica –lehden toimittaja David Serong, mediataiteilija Jan Verbeek ja elokuvatoimittaja Andreas Wirwalski. Jury kiitteli palkintoperusteissaan erilaisen äänimateriaalin yhdistämistä ja elokuvan musiikkia, joka nostaa yksittäiset hätäpuhelut yleismaailmalliselle tasolle.

Hätäkutsu on kiertänyt elokuvafestivaaleja erittäin menestyksekkäästi. Viimeisen kuukauden aikana se on voittanut Under 35 –palkinnon INVIDEO-tapahtumassa Milanossa ja parhaan lyhytdokumenttielokuvan palkinnon Vilnan lyhytelokuvajuhlilla.

Hätäkutsu on myös parhaillaan ehdolla EFA –palkinnolle parhaana eurooppalaisena lyhytelokuvana. EFA-palkintogaala järjestetään Riiassa 13. joulukuuta, 2014.