STOP THE PRESS!

Dave Lindholmin yhtye Dave L. B. Inventive julkaisee 6.2.2015 kolmannen levynsä Behind Shades

Dave L.Legendaarisen suomalaisen lauluntekijän ja kitaristin Dave Lindholmin yhtye Dave L. B. Inventive julkaisee kolmannen levynsä  helmikuun alussa ensi vuonna. Bluesjuurista nousevaa rockia esittävän trion esikoisalbumi ja sen kakkoslevy Honest Eyes julkaistiin vuonna 2012.

Dave L. B. Inventive koostuu Dave Lindholmin itsensä lisäksi nuoremman polven tamperelaismuusikoista Klasu Wirzenius ja Dino Kullberg, jotka tunnetaan jo useista eri kokoonpanoista. Uudella levyllä ja myös keikoilla tämän perustrion mukana esiintyy sisarusten Noora ja Pekka Louhimon muodostama taustaduo, joka tuo levyn sävellyksiin runsaasti lisää sävyjä ja lauluharmonioita. Uudella levyllä Battle Beast –yhtyeen laulusolistina tutuksi tullut Noora Louhimo esiintyy myös solistina kappaleessa ”Everything’s Today”. Lindholmin omien sävellysten ohella levy sisältää sen päättävän Klasu Wirzeniuksen tunnelmallisen sävellyksen ”First Snow”.

Dave L. B. Inventive sai alkunsa Dave Lindholmin, Klasu Wirzeniuksen ja Dino Kullbergin yhteisistä jammailuista harjoituskämpällä, jotka pian johtivat trion äänittämään ensimmäisen levynsä. Siinä missä esikoisalbumi ja sitä seurannut Honest Eyes olivat vielä studioprojekteja, Behind Shades –levyllä esiintyy yhteenhitsautuneen bändin ja sen mukana jo kesästä 2013 olleiden taustalaulajien muodostama tiivis kokoonpano.

Levyn julkaisee TUM Alternative, joka aloitti yhteistyönsä Dave Lindholmin kanssa vuonna 2010 julkaistulla Dave Lindholm & Otto Donner: More Than 123 –albumilla ja on sen jälkeen julkaissut myös Dave ja Calle Lindholmin yhteisen levyn The Blue CDDave L.B. Inventive –yhtyeen edellisen levyn Honest Eyes sekä Dave Lindholmin viimeisimmän suomenkielisen levyn Ken elää, ken näkee. Ken B.

Kitaristi, laulaja ja lauluntekijä Dave Lindholm (s. 1952) on ollut keskeinen voimahahmo suomalaisen rockin saralla neljän vuosikymmenen ajan. Hän vakiinnutti asemansa tärkeänä lyyrikkona, persoonallisena laulajana ja vahvana kitaristina jo ensimmäisillä Love Recordsin julkaisemilla levyillään Iso ”Kynä” Lindholm (1972) ja Sirkus (1973). Tämän jälkeen useat muut soololevyt ja eri yhtyeet, kuten OrfeusRockꞌn Roll BandPen LeeBluesoundsCanpaza Gypsys ja Dave L.B. Inventive, ovat monipuolistaneet kuvaa Lindholmista bluesin ja rockin mestarina. Vuonna 2006 Dave Lindholmille myönnettiin Valtion Säveltaidepalkinto 35 vuotta kestäneestä menestyksekkäästä urastaan, ja vuonna 2009 hän sai Juha Vainio ‑palkinnon saavutuksistaan sanoittajana.

DAVE L.B. INVENTIVE Behind Shades (TUM-A CD 008)

01 We Can Do Good / 02 Clean Minnie / 03 Our Time / 04 And I Know You /
05 The Ones We Loved / 06 Jessee / 07 Travellers / 08 Everything’s Today / 09 Wrong & Right / 10 Well, You’ve Got It Alright /11 First Snow

Dave Lindholm  kitarat, laulu ja kosketinsoittimet

Klasu Wirzenius  basso, laulu, kitara ja kosketinsoittimet

Dino Kullberg  rummut & lyömäsoittimet

Noora Louhimo  laulu ja taustalaulu

Pekka Louhimo  taustalaulu

Julkaisu: 6.2.2015