STOP THE PRESS!

Dokkinosta euroopan suurin valtakunnallien lasten ja nuorten dokumenttielokuvatapahtuma

Lasten- ja nuorten dokumenttielokuvatapahtuma DOKKINO on rikkonut jälleen yleisö- ennätyksensä. Marraskuussa päättynyt vuoden 2014 kiertue on houkutellut peräti yli 13 000 lasta ja nuorta dokumenttien pariin ympäri maan. DOKKINO on viime vuosina nostanut huimasti suosiotaan ja siitä on kasvanut Euroopan suurin koululaisille suunnattu valtakunnallinen dokumenttielokuvatapahtuma.

DOKKINO on DocPoint-elokuvatapahtumat ry:n järjestämä valtakunnallinen kiertue, joka tutustuttaa alle 18-vuotiaat katsojat luovan dokumenttielokuvan maailmaan. Kiertue tuo vuosittain valkokankaille kaksi eri ohjelmistoa, jotka sisältävät kansainvälisiä laatudokumentteja
ala- ja yläkouluikäisille. Kiertueen lisäksi DOKKINO tuottaa monipuolisen opetusmateriaalipaketin elokuvanäytösten tueksi sekä järjestää elokuvaverstaita, joissa oppilaat pääsevät itse kokeilemaan dokumenttielokuvien tekoa.

Media- ja sosiaalikasvatusta edistävä DOKKINO on ollut suosittu koko kaksitoistavuotisen  historiansa ajan. Menestystä ovat siivittäneet kiertuepaikkakuntien ja koulujen innokkuus tehdä arvokasta yhteistyötä tapahtuman toteutumiseksi. Vuonna 2012 käynnistyi kolmevuotinen kehityshanke, jolla on pyritty määrätietoisesti laajentamaan tapahtuman toimintaa. Tapahtuma on onnistunut kasvattamaan yleisöään joka vuosi uuteen ennätykseen. Vuonna 2014 DOKKINOssa kävi yhteensä 13 100 lasta ja nuorta, kun edellisenä vuonna kävijöitä oli 8 550.

DOKKINO-hankkeen tavoitteena on ollut muun muassa kehittyä lasten ja nuorten omien ajatusten ja tekemisen foorumiksi. Tapahtuman puitteissa koululaiset pääsevät tekemään omia lyhytdokumentteja ammattilaisten vetämissä elokuvaverstaissa, mikä on osoittautunut erinomaiseksi tavaksi syventää mediakasvatusta. Tavoitteena on myös tuoda dokumenttielokuvia maantieteellisesti yhä suuremman nuoren yleisön ulottuville, joten kiertuepaikkakuntia lisätään vähintään kaksi joka vuosi. Vuonna 2014 kiertue vieraili yhteensä 13 paikkakunnalla, joita olivat Helsinki, Oulu, Kuopio, Mikkeli, Pori, Jyväskylä, Turku, Tampere, Vantaa, Espoo, Vaasa, Lappeenranta ja Kuusamo. Vuoden 2015 uudet DOKKINO-paikkakunnat ovat Rovaniemi, Kajaani ja Kotka. DOKKINO järjestetään vuonna 2015 jo 13. kerran.

DOKKINON kotisivut: www.docpoint.info/dokkino