STOP THE PRESS!

Isac Elliot – Follow me

Isac-Elliot-Follow-Me-2014-1500x1500 Tuotanto: Olli Halonen / Sony Music
1. Tired of missing you 2. Just can’t let her go 3. Hush 4. Parachute 5. Engine 6. Baby I 7. Glitter 8. Recklessly
Arvio: 3,5/5

Söpön teini-ihmeen Isac Elliotin kakkosalbumi Follow Me jatkaa siitä mihin debyytillä jäätiin mutta nostaa hieman rimaa – jos se nyt tarkoittaa sitä, että kotimaiset voimat ovat vaihtuneet hyvin pitkälti kansainväliseen tuotantoon. Eteerinen katse ja tyttöihin vetoava poseeraus ovat entisellään.

Musiikki on periaatteessa samanlaista päivän poppia kuin ennenkin mutta joku uusi kuorrue tässä nyt on. Olisi arroganttia nyt hifistellä ja nyrpistää nenää ohimenevälle muotitusinapoppendeerukselle, sillä kyllähän Elliot kuulostaa hyvältä. Laulaa hän osaa edelleen ja nyt ääni on entisestäänkin kehittynyt. Itse asiassa miehen soundi on tämän kaltaiseen musiikkiin täydellistä eikä se ole huono juttu, kun ulkomaan valloitusta pohditaan. Taustatkin ovat jotenkin jämäköityneet , niihin on tullut mielenkiintoisia aineksia dubstepistä ja muistakin 2010-lukulaisista konepopin alalajeista. Voidaan siis peräti oikeutetusti puhua varsin monipuolisesta paketista.

No mites ne itse biisit? Eipä siinä. Tired of missing you, Baby I ja Recklessly ovat ilmiselviä hittejä ja Just can’t let her go taitaa myös olla radiojyrä. Kyseisiltä kappaleilta löytyvät myös parhaat koukut ja mielenkiintoisimmat tuotannolliset yksityiskohdat. Yksi iso puute on se, että edellä luettelin 50 % levyn kappaleista. Äänite on siis aivan liian lyhyt ja siinä mielessä hieman nopeasti kootun oloinen. Tietysti nykynuorille CD-äänitteen merkitys on dramaattisesti vähentynyt mutta silti luulisi, että levylle nyt edes sen perinteiset 10 biisiä saisi ängettyä. No, tämä tietysti on voitto niille kriitikoille, jotka Isacia dissaavat.

Eihän tämä vanhan kävyn soittimessa pyörähdä kovin kauan mutta positiivista on, että käpykin löytää tämän levyn arvon omassa kastissaan. Eritoten ilahduttaa päivitetty sovitusarsenaali, joka ei kilkata ja kalkata vaan huojuu välillä jopa reggaemaisissa sfääreissä. Biisit lienevät mittatilaustyönä tehtyjä artistille ja se kuuluu. Kyllä suomalaisten ihan ylpeä tästä poppipojasta kannattaa olla, sillä tällä on takuulla kiinnostusta maailmalla ikäryhmässä vauvat -> varhaisaikuiset. Mielenkiintoista onkin nähdä mihin suuntaan Lundénin pojan ura tämän jälkeen lähtee.

Renek for smackthejack.net

Photos copyright by Sony Music Entertainment Finland, 2014