STOP THE PRESS!

Uusia alkuja (Begin Again)

uusia_alkuja_blu_rayOhjaus ja käsikirjoitus: John Carney
Tuotanto: Tobin Armbrust, Anthony Bregman, Judd Apatow
Pääosissa: Keira Knightley, Mark Ruffalo, Adam Levine, Hailee Steinfeld, James Corden, Catherine Keener
Arvio: 4/5

Musiikkimaustein varustettu Uusia alkuja on romanttinen elokuva, mutta poikkeuksellisesti ei jätä suuta siirappikseksi. Se kertoo Grettasta (Keira Knightley) ja Davesta (Adam Levine), muusikkopariskunnasta joka muuttaa New Yorkiin haaveenaan läpimurto. Biisinikkari Gretta jää parinsa varjoon, kun levy-yhtiö haluaa leipoa Davesta sooloartistin. Seuraa sotkuinen pesäero, joka ei rajoitu pelkkään musiikintekoon.

Yksinäinen Gretta purkaa sydäntään kuppilannurkassa seuranaan kitara ja mikrofoni, kun tuottaja-Dan (Mark Ruffalo) huomaa hänen lahjakkuutensa. Entinen tuottajavelho sattuu tosin olemaan vaimonsa menettänyt, lievästi alkoholisoitunut kaveri. Yhdessä he yrittävät selättää murheensa musiikinteolla ja matkasta tuleekin melkoinen. Iki-ihana New York tarjoaa tunnelmalliset puitteet levyn tekoon.

Hollywood-tähti Keira Knightley sukeltaa tunteikkaasti pettyneen Grettan nahkoihin. Lauluosuudet hän hoitaa mallikkaasti, vaikka vastapari-Davena on niinkin nimekäs artisti kuin Maroon 5 –yhtyeen Adam Levine. Korkealta kajauttavan miehen debyyttirooli ei jää matalalennoksi. Ruffalo on herkistävän sympaattinen elämän murjomana tuottaja-Danina. Minirooleista voi ilokseen bongata Mos Defin ja Cee-Lo Greenin kaltaisia musiikkimoguleita.

Once-elokuvallaan hurmanneen John Carneyn uutukainen on ajamukaisesti tiivistettynä kuin knallihattuisen hipsterin päiväuni. Eleettömät biisit leijuvat ilmassa pilvenhattaran lailla ja omenakaupungin kadut tasapainottavat aidolla rosoisuudellaan. Uuden alun mahdollisuus tulee iholle tuoksuineen, tunteineen ja sävelineen.

Ei lisämateriaalia.

Sini Kantola for smackthejack.net

Photo’s copyright by SF Film Finland Oy, 2014.

Traileri: