STOP THE PRESS!

Iron Sky jatko-osan teaseria katsottu yli 6 miljoonaa kertaa

Iron Sky The Coming Race –elokuvan 1. teaser julkaistiin kuukausi sitten joukkorahoituskampanjan avauksen yhteydessä. Teaser on kerännyt kuukaudessa liki 6 miljoonaa katsojakertaa eri YouTuben kanavissa. Menestys on ollut hurja ja traileri on herättänyt niin positiivista kuin negatiivistakin kommentointia. Tärkeintä tekijöille on kuitenkin ollut osoitus siitä, että elokuva kiinnostaa maailmalla vieläkin enemmän kuin Iron Sky 1.

“Fanit ovat jälleen osoittaneet voimansa ja vuosien työ palkitaan kerta toisensa jälkeen. Nykyään miljoonan katsomiskerran ylittäminen on kovan työn alla, sillä ihmisillä on niin paljon nähtävää netissä. Jatko-osan materiaali tuntuu leviävän 2-3 kertaa nopeammin kuin ensimmäisen elokuvan”, tuottaja Tero Kaukomaa summaa.

Joukkorahoituskampanja on sekin edennyt ennennäkemättömällä tahdilla ja on ylittänyt $ 300 000. Kampanjaa auttavat videojulkaisut, joita tekijät ovat tehneet tasaista tahtia. Video tanssivasta, Kari Ketosen näyttelemästä Vladimir Putinista julkaistiin joulukuun 1. päivä ja on sekin kerännyt yli 2 miljoonaa katsojaa ja kerännyt paljon huomiota etenkin Venäjän mediassa.

Kritiikkiä ja kauhistelua herätti taas Jukka Hildénin esittämä Jeesus-video, joka repii itsensä ristiltä ja käy aseet paukkuen hyökkäykseen maailmaa vastaan. Yhteensä jatko-osan teaserit ovat keränneet yli 8 miljoonaa katsojaa reilussa kuukaudessa.

“Amerikkalaiset rakastavat Jeesusta ja aseita joten teimme heille videon jossa nämä asiat yhdistyvät”, ohjaaja Timo Vuorensola sanoo, muuan nettikommentoijaa mukaillen. “Hahmovideoiden ideana on herättää keskustelua henkilöistä ja ilmiöistä ja olemme onnistuneet näillä kahdella videolla saamaan melkoisen myllerryksen aikaan. Lisää on tulossa.”

Iron Sky –joukkorahoituskampanja päättyy vajaan viikon kuluttua, 20. Joulukuuta. Kampanja löytyy osoitteesta www.igg.me/at/thecomingrace