STOP THE PRESS!

Valtakunnallinen keikkapäivä taas ystävänpäivänä

Suomen rock-klubien liiton yhteisponnistus järjestetään neljättä kertaa

Ystävänpäivänä 14. helmikuuta vietetään neljättä kertaa Suomen rock-klubien liiton perustamaa valtakunnallista keikkapäivää, jolloin Suomen tärkeimmät elävän musiikin pesät Tavastiasta Joensuun Kerubiin tarjoavat ilmaisia keikkoja. Vuosittaisen juhlapäivän tarkoitus on haastaa suomalaiset käymään keikoilla ja osoittaa kuinka laadukasta musiikkia Suomessa on tarjolla. Päivän periaate kuuluu ”eka kerta on ilmainen”.

– Arvostin keikkapäivää jo edellisessä työpaikassani ja nyt on hienoa päästä toteuttamaan käytännössä tätä jaloa päämäärää, eli nuorison koukuttamista elävän musiikin pahoille teille. Huikeaa on ollut huomata, miten eri rokkibaarit pitkin maata ovat tässä täysillä mukana, kertoo Teostolta Helsingin Nosturin ohjelmapäälliköksi siirtynyt Mika Nikula.

Kolme kertaa aiemmin järjestetty Valtakunnallinen keikkapäivä on ollut valtaisa menestys. Viime vuonna keikkapäivää vietti yli 20 klubia Joensuusta Raaheen saakka. Ilmaisilla keikoilla esiintyivät muun muassa Asa, Reino Nordin ja Nancy. Tapahtumissa vieraili parituhatta ihmistä.

– Elävä musiikki parantaa elämänlaatua, tämän ovat tutkijatkin osoittaneet. Ystävänpäivänä täräytetään ympäri Suomea niin, että hetkessä pamahtaa Suomen kansanterveys nousuun eikä tarttee soteuudistuksia, uhoaa Nikula.

Valtakunnallisen keikkapäivän virallinen ohjelmisto julkaistaan tammikuun aikana. Keikkapäivää vietetään ainakin Helsingin, Seinäjoen, Tampereen, Oulun, Joensuun, Hämeenlinnan, Jyväskylän, Lahden ja Turun rock-klubeilla. Kaikki päivän tapahtumat ovat ilmaisia. Halukkaat voivat osallistua mukaan elävän musiikin talkoisiin omilla ilmaisilla tapahtumillaan.