STOP THE PRESS!

Päin seinää keräsi viikonloppuna teattereihin yli 10 000 katsojaa

Suomen elokuvateatterit olivat jouluviikonloppuna tupaten täynnä. Suurten Hollywood-tuotantojen lisäksi lippuluukuilla jyräsi kotimainen draamakomedia PÄIN SEINÄÄ, jonka pääosissa nähdään Armi Toivanen, Eero Ritala, Kai Lehtinen ja Mimosa Willamo. Elokuva houkutteli viikonlopun aikana teattereihin 10 634 katsojaa. Ennakot mukaanlukien elokuvan on nähnyt jo 11 685 katsojaa.

Päin seinää on Antti Heikki Pesosen esikoiselokuva sukupolvien yli ulottuvista ohareista ja yrityksistä hyvittää ne. Pesonen on paitsi ohjannut, myös käsikirjoittanut elokuvan, jonka tapahtumat sijoittuvat hänen lapsuutensa lähiömaisemiin.

Elokuva saattaa yhteen joukon rouheita henkilöhahmoja, joiden elämä ei kulje kaikkein tavanomaisimpia ratoja. Päin seinää on ollut myös todellinen arvostelumenestys. Sitä on kiitetty omaperäiseksi ja tuoreeksi ja sen elämän kolhimia hahmoja rakastettaviksi.

Kolmikymppinen Essi on yksinhuoltaja, jonka pinna palaa herkästi. Asiaa ei helpota teini-ikäinen tytär Takku, joka saa jatkuvasti kenkää koulusta. Takun opettaja Lasse on jämähtänyt menneisyyteen ja edelleen ihastunut nuoruudenheilaansa Essiin. Keski-ikäinen renttu Sakke saattaa puolestaan olla Essin isä. Normiperhe, siis.