STOP THE PRESS!

Aloita uusi vuosi virtuaalisella autolomalla Yhdysvaltoihin

CrewKukapa ei olisi joskus haaveillut autolomasta ajamalla Amerikan halki kunnon jenkkiraudalla? Nyt se on mahdollista omalta kotisohvalta käsin! Amerikan Yhdysvallat on valtava maa. Kokonaisen mantereen levyiseen alueeseen mahtuu maantieteellisesti hyvinkin paljon toisistaan poikkeavia alueita sekä tietenkin lukuisa määrä suurkaupunkeja. Tämä on oivallettu myös The Crew -ajopelissä, jossa pelialueena on valtava avoin Amerikka erilaisine maastoineen ja kaupunkeineen. Viiteen isoon maantieteelliseen alueeseen jaettu pelimaailma tarjoaa monenlaiset puitteet niin sosiaaliseen kisailuun kuin yksinäisen kuljettajan fiilistelevään ajamiseen.

The Crew -ajopelin Regional Series -videosarja käy läpi jokaisen pelialueen omassa jaksossaan. Jokaisella alueella on oma luonteensa, kulttuurinsa ja ominaispiirteensä. Lisäksi alueilla on omat autojenginsä ja omanlaiset maastonsa, joiden vaihtelevat kisaetapit vaativat autoilta erilaisia ominaisuuksia. Siinä missä isot väylät ja valtavat kaupunkimiljööt sopivat äärimmäisen nopeille rata-autoille tai upeille urheiluautoille, vuoristoseudut ja metsäalueet vaativat autolta myös maasto-ominaisuuksia ja parempaa kestävyyttä.

Keskilännen kisapiirit vievät suoraan amerikkalaisen autoilun sydämeen, Detroitin ja Chicagon suurkaupunkien synkille kaduille. Isot hevosvoimat ja nopeat katuautot hallitsevat aluetta teollisuuskaupunkien mallin mukaisesti. Isoja kaupunkeja on luvassa myös itärannikon maisemissa, johon lukeutuvat New York ja Washington D.C. tunnettuine maamerkkeineen ja rakennuksineen. Itärannikon alueeseen kuuluu muiden muassa Appalakkien vuoristo, johon lukeutuu osa itäisen Yhdysvaltojen korkeimmista kohdista.

Eteläinen Florida vie ajajat isoille teille, pitkille rantaviivoille ja kosteille rämeiköille. Luksusluokan autoilla kruisailu sopii näille teille suorastaan erinomaisesti. Maastossa sitten tarvitaankin puolestaan astetta enemmän maavaraa ja toisenlaista vääntöä. Täysin toisenlaisissa ympäristöissä viihdytään Kalliovuorten alueen huikeissa maisemissa. Saman pelialueen kuiva ja kuuma Kuolemanlaakso sekä alueen haamukaupungit luovat kaivattua kontrastia suurkaupunkien vilskeeseen ja valotauluihin.

The Crew -pelin valtavan ajomaailman viimeistelee Kalifornia ja länsirannikon unenomainen tunnelma. Elokuvista tutut paikat, kuten vaikkapa Los Angelesin kanavat tai San Franciscon lukemattomat mäet ja Golden Gate -silta ovat todellakin kokemisen arvoisia. Ja kun mieli halajaa pohjoisemmille alueille, on sokerina pohjalla Seattlen tunnelmallinen kaupunki.

The Crew on enemmän kuin vain tyypillinen ajopeli. Se on vauhdin hurman, sosiaalisen kisailun ja tietenkin nopeiden autojen täyteläinen kokonaisuus. Se on massiivisen pelimaailman kokonaisuus, joka tyydyttää niin satunnaiskuskin kuin kilpakuljettajankin tarpeet.

The Crew on julkaistu Xbox One-, Xbox 360- ja PlayStation 4 -pelikonsoleille sekä Windows-tietokoneille. Pelin ikäraja on PEGI12.

Keskilänsi on katuautojen aluetta: http://youtu.be/2x3C4jcBC7k
Itärannikolle sopii raskaammat ralliautot: http://youtu.be/rB1D0MAAR88
Etelä on luksusautojen temmellyskenttä: http://youtu.be/hMTv9UapjXU
Kalliovuorten alue vaatii maastokelpoiset autot: http://youtu.be/NN6_iqP2TEs
Rata-autot ovat kuin luotuja länsirannikolle: http://youtu.be/S1VHCe9AfEM