STOP THE PRESS!

Kaameat pomot 2 (Horrible Bosses 2)

Kaameat pomo 2Ohjaus:  Sean Anders
Käsikirjoitus: Sean Anders, John Morris
Tuotanto: Chris Bender, John Morris, Brett Ratner, John Rickard, Jay Stern
Pääosissa: Jason Sudeikis, Jason Bateman, Charlie Day, Jennifer Aniston, Christoph Waltz, Kevin Spacey, Jamie Foxx, Chris Pine
Arvio: 1,5/5

Nick (Bateman), Dale (Day) ja Kurt (Sudeikis) ovat jälleen täällä! Tällä kertaa miehet ovat perustaneet firman, jonka tarkoituksena on myydä heidän kehittämäänsä suihkujärjestelmää. Yrityksen ’rahoittajana’ toimii kuitenkin vankilassa omista touhuistaan tuomittu Dave Harken (Spacey), joka onnistuu huijaamaan kaveruksia rankasti. Saadakseen rahoituksen tuotteidensa valmistamiseen ja tuodakseen ne markkinoille, on solmittava myyntisopimus ison ketjun kanssa. Joukkio pääseekin tapaamaan merkittävän kauppaketjun pomoa Bert Hansonia (Waltz), joka ostaa juuri Yhdysvalloissa valmistettuja suihkuja. Hansonin poika Rex (Pine) on sitä mieltä, että homma ei ole niin hyvä, kuin miltä se kuulostaa. Hän haluaa, että kaverukset ”kidnappaavat” hänet ja kiristävät hänen isältään lunnasrahat. Mutta kaikki ei menekään kuin Strömssössä.

Pari vuotta sitten ensi-iltansa saanut Kaameat pomot oli sen verran menestynyt, että tekijät päättivät työstää jatko-osan. Mielestäni se olisi kannattanut jättää tekemättä, sillä se, mikä ensimmäisessä osassa oli hauskaa, ei toistettuna toimi. Tarinaa on hivenen rukattu, mutta samanlaista sössimistä touhu on. Taisin pari kertaa hörähtää nauramaan, mutta nekin olivat sellaisia hetken naurunpyrähdyksiä. Ongelmaksi muodostuu myös se, että Spaceyn ja seksihullua hammaslääkäriä esittävän Jennifer Anistonin roolit jäävät mitättömiksi. Tuntui siltä, että he ovat kuin cameoina rooleissaan, eikä kunnollista tarkoitusta ole. On tässä kuitenkin pari hyvää juttua. Esimerkiksi isä Hansonia esittävää Waltzia on harvoin nähty komediallisissa rooleissa. Tässä hän vetää yllättävän hyvin, ja myös totisesta kapteeni Kirkin roolista tunnettu Pine vetää hauskan suorituksen. Muuten Kaameat pomot 2 on tylsää katseltavaa.

Tarjolla on tyhjänpäiväisiä ja lyhyitä ekstroja kuten Let The Sexual Healing Begin ja It’s The Shower Buddy -infomercial. Näiden pätkien lisäksi näyttelijät ja muu ryhmä keskustelevat elokuvan tekemisestä ja tietenkin pääosassa nähtävät miehet kertovat heidän työstään toistensa kanssa.

Jukka L. Savolainen for smackthejack.net

Photo’s copyright by Warner Bros. Entertainment, 2015

Traileri: