STOP THE PRESS!

Big Gamen trailer julkaistu

Air Force One putoaa Pohjois-Suomeen terroristien hyökkäyksessä. Amerikan presidentin kohtalo on 13-vuotiaan suomalaispojan käsissä.

Jalmari Helanderin ohjaaman ja Petri Jokirannan tuottaman Big Game -elokuvan ensimmäinen ja odotettu trailer on valmistunut ja julkaistu. Trailer on katsottavissa täällä: http://youtu.be/nGm1Kph5iLU

“Tuntuu hyvältä julkaista traileri elokuvasta jota olemme pitkään ja hartaudella tehneet. Itse elokuva tulee teattereihin maaliskuussa, mutta sitä odotellessa, tässä jämäkkä rautaisannos esimakua!”, kertoo tunnelmistaan ohjaaja Jalmari Helander. Tuottaja Petri Jokiranta jatkaa: “ja lisää trailereita on luvassa kun mm. Englanti, Saksa ja Amerikka julkaisevat omansa kevään aikana”

Big Game -toimintaseikkailun pääosissa nähdään Samuel L. Jackson, joka näyttelee pääosassa Yhdysvaltain presidenttiä sekä Onni Tommila, joka esittää 13-vuotiasta Oskaria. Tommila oli pääosassa myös Helanderin ja Jokirannan menestyselokuvassa Rare Exports. Kuten Rare Exports, myös Big Game sai ensiesityksensä Toronton kansainvälisellä elokuvafestivaalilla, jossa sen oikeudet myytiin mm. USA:n markkinoille.

Big Game on adrenaliinilla kyllästetty toimintaseikkailu, jollaista Suomessa ei ole aikaisemmin nähty. Elokuva perustuu Jalmari Helanderin ja Petri Jokirannan tarinaan ja sen on käsikirjoittanut Jalmari Helander. Kuvaajana toimii Mika Orasmaa (Rare Exports, Iron Sky) ja Scanline VFX (Marvel’s Avengers Assemble, Iron Man) vastaa erikoistehosteista. Samuel L. Jacksonin ja Onni Tommilan lisäksi muissa osissa nähdään mm. Ray Stevenson, Mehmet Kurtulus, Jim Broadbent, Felicity Huffman, Victor Garber, Ted Levine, Jorma Tommila ja Risto Salmi. Elokuvaa kuvattiin kahdeksan viikkoa ympäri Baijeria ja sen tuotantobudjetti on n. 8,5 miljoonaa euroa.

SYNOPSIS

Air Force One on Suomen ilmatilassa tuomassa Amerikan presidenttiä (Samuel L. Jackson) valtiovierailulle. Matka kuitenkin keskeytyy, kun kone putoaa erämaahan, Pohjois-Suomeen, terroristien hyökkäyksessä. Järjestetyn salaliiton tarkoituksena on kaapata presidentti. Terroristien suunnitelma onkin toteutumassa täydellisesti lukuun ottamatta yhtä odottamatonta tekijää. 13-vuotias suomalaispoika, Oskari (Onni Tommila), löytää presidentin ennen terroristeja ja päättää auttaa tätä. Amerikan presidentin kohtalo on 13-vuotiaan suomalaispojan käsissä.

TUOTANTO

Suomalais-saksalais-englantilaisen elokuvan päätuottajana toimii Petri Jokiranta, Subzero Film Entertainment, yhteistyössä Will Clarken ja Andy Maysonin, Altitude Film Entertainment, sekä Jens Meurerin, Egoli Tossell Film kanssa. Elokuvan rahoittajia ovat Suomen elokuvasäätiö, YLE, Nordisk Film & TV Fund, Visionplus Fund, Bavarian Film Partners, Bavarian Film and Television Fund (FFFBayern), German Federal Film Fund (DFFF) sekä Comerica Bank Entertainment Group ja KfW Bakengruppe.

Big Game saa ensi-iltansa Suomessa 25.3.2015. Elokuvan levittää Suomessa Oy Nordisk Film Ab