STOP THE PRESS!

SingStar SuomiBileet

singstar_suomibileet-29818366-frntlTekijä: London Studios
Julkaisija: SCEE
Arvio: 3,5/5

Koska lauluääneni lähti murrosiässä, eikä takaisin ole tullut, en ole sinänsä koskaan ollut Singstarin keskeisintä kohderyhmää. Musiikkipeli-into ja laulutaitoinen vaimo kuitenkin vaikuttivat siihen, että niitä on tullut pelattua, paitsi viimeisimpiä. Sarja jäi junnaamaan täysin paikoilleen, eikä uutta versiota viitsinyt sitten enää ostaa muutaman hittiviisun vuoksi. Singstar Suomibileet on sarjan ensimmäinen peli PS4:lle ja nyt niitä uudistuksiakin on tehty.

Ensimmäiset näkyvät uudistukset ovat käyttöliittymässä, joka toimii mielestäni aikaisempaa paremmin. Mainoksissa eniten on hehkutettu ominaisuutta, joka sallii iOS- tai Android-mobiililaitteiden käyttämisen mikrofoneina. PS4 ja iPad Minini löysivätkin toisensa langattomasta verkosta nopeasti, mutta laulaminen ei toiminut, koska käytössä oli jo PS3:n langaton mikrofonisetti. PS4 oletti, että kakkospelaajallakin olisi ollut mikrofoni. Myöhemmin uudelleen yritettäessä homma toimi, mutta viivettä tuntui jonkin verran olevan, tai jotain muuta häikkää. Ei ehkä tarpeellisin uudistus, mutta käy hätätapauksessa, jos PS3-mikkejä ei ole tai lauluvälinettä ehtinyt muuten hankkia. Pelillisesti suurin uutuus on tehty pistelaskussa, jossa pyöritään nyttemmin miljoonalukemissa. Sanoja ei peli ota vieläkään huomioon, hymisemällä melodian mukana saa vallan hyvin pisteitä.

PS3-aikakaudella ostin Singstoresta yhden ainoan viisun (Queenin Show Must Go On) ja sen sainkin siirrettyä ilmaiseksi PS4:lle. PS3-Singstarien levyillä olevaa valikoimaa ei valitettavasti saa mitenkään uudelle konsolille ja 1,35 euron maksu per laulettava viisu on mielestäni liikaa, joten tyydyttävä on siihen, mitä mukana tuli. Suomibileet kun ovat kyseessä, paketista kuoriutuu muun muassa Cheek, Jenni Vartiainen, Anna Abreu ja Robin. Jostain syystä mukaan on heitetty myös viime vuosien jättihittejä: Aviciin Hey Brother, Call me Maybe, Lorden Royals, Pharrell Williamsin Happy ja tietenkin Frozenista tuttu Let it Go. Jännä kompromissi, mutta meikäläiselle ne toimivat kyllä paremmin kuin Kaija Koo tai Kaikurannan ja Wiskarin pullaposket.

Mobiilimikkikökinnän lisäksi ei uudesta Singstarista juuri löydy uutta valitettavaa, muttei paljon uutta kehuttavaakaan. Käyttöliittymä- ja pisteuudistukset ovat kuitenkin positiivisia plussia. Jostain syystä peli ei noussut enää Suomen myyntikärkeen jouluna, niinkuin monina aiempina vuosina, joten ehkä koko karaokehuumakin on jo vähän laantunut.

Aulis Stellan for smackthejack
Kuva © Sony Playstation