STOP THE PRESS!

Vares – Sheriffi

Vares - sheriffiOhjaus: Hannu Salonen
Käsikirjoitus: Hannu Salonen, Mika Karttunen
Tuotanto: Jukka Helle, Markus Selin
Pääosissa: Antti Reini, Jukka Puotila, Jukka-Pekka Palo, Jasper Pääkkönen, Karoliina Blackburn , Jarmo Perälä, Konsta Mäkelä, Miska Kaukonen, Miska Kaukonen, Robert Enckell, llkka Heiskanen, Hannele Laaksonen, Mikko Kouki, Mika Kujala, Eppu Salminen, Matti Onnismaa
Arvio: 4/5

Jussi Vares (Antti Reini) herää painajaisuneen. jossa hän on löytänyt kaksi kuollutta ihmistä. Naista on ammuttu päähän ja miehen kropasta löytyy omituisiin rituaaleihin liittyviä riimuja. Vuotta myöhemmin hän saa naisen kuolemaan liittyvän tapauksen uudelleen tutkittavakseen. Selviää, että Turun alamaailma on jollain tavoin sotkeutunut asiaan ja että homman aivoina toimii julma ”Sheriffi”. Hän on mies, jota kukaan ei tunne, mutta joka kuitenkin hallitsee alamaailmaa rautaisella otteella. Alamaailman herrasmiesklubi ”Raati” on myös kiinnostunut nuoren naisen kuolemasta, sillä neito liittyi myös heidän bisneksiinsä. Vares liikkuu nyt vaarallisilla vesillä.

Hannu Salosen palkkaaminen käsikirjoituksen toiseksi tekijäksi ja ohjaajaksi on ollut parasta, mitä Solar Films on tehnyt Vares-sarjalle. Hän on saanut sarjaan kansainvälistä ilmettä ja aikuismaista rytmiä, joka antaa sille uskottavuutta. Toimintaosuudet ovat visuaalisesti näyttäviä ja ennen kaikkea raisuja. Näyttelijäsuoritukset ovat myös todella toimivia. Reini on kypsynyt Vareksen rooliin juuri sellaiseksi, kuin kyseisen turkulaisen dekkarin pitääkin olla. Ennen kaikkea Kallea esittävä Jukka-Pekka Palo on vanhetessaan parantunut kuin hyvä viini. Hänessä on samanlaista charmia kuin omassa isässään Taunossa. Muutamassa kohtauksessa hänessä hehkuu aitoa palomaista tunnetta ilmeiden ja äänen myötä. Vares – Sheriffi on ehdottomasti elokuvasarjan paras elokuva.

Lisämateriaalina kolmiosainen making of -dokumentti ja traileri.

Jukka L. Savolainen for smackthejack.net

Photo’s Copyright by Nordisk Film, 2015

Traileri: