STOP THE PRESS!

Ranskalaista häähumua (Qu’est-ce qu’on a fait au Bon Dieu?)

Ranskalaista häähumua (Qu'est-ce qu'on a fait au Bon Dieu?)Ohjaus: Philippe de Chauveron
Käsikirjoitus: Philippe de Chauveron, Guy Laurent
Tuotanto: Romain Rojtman
Pääosissa: Christian Clavier, Chantal Lauby, Ary Abittan, Medi Sadoun, Frédéric Chau, Noom Diawara, Frédérique Bel, Julia Piaton, Emilie Caen, Elodie Fontan
Arvio: 3/5

”Mitä niin pahaa me olemme tehneet, että Jumala meitä näin rankaisee”, tuskailevat vapaasti suomennettuna isä ja äiti Verneuil (Christian Clavier, Chantal Lauby) Philippe de Chauveronin ohjaamassa Ranskalaista häähumua –komediassa. Katolinen pariskunta on näet saanut vävyikseen muslimin, juutalaisen ja kiinalaisen, ja ranskalaisille niin tärkeät ruokapöytäkeskustelut uhkaavat järjestään eskaloitua käsirysyksi. Helpotuksen huokaisu on syvä, kun neljäs tytär ilmoittaa menevänsä naimisiin kunnon katolisen pojan kanssa, nimikin on periranskalainen Charles. Vaan millaiseksi epeliksi sulhanen lopulta sitten paljastuukaan?

No, juuri sellaiseksi millaiseksi kaikki hänet jo arvasivatkin; elokuvan juonenkäänteet eivät pääse yllätyksellisyydellään kehuskelemaan. Muutenkin pyritään menemään siitä, missä aita on matalin: vanhoja kliseitä ja vitsejä kierrätetään vilkkaasti. Vaan ei sen väliä, kun kierrätys tapahtuu ranskalaiseen tyyliin kepeästi ja nokkelasti. Kauaksihan Ranskalaista häähumua varsinaisesta kuoliaaksinaurattajasta jää, mutta pitää mukavasti pientä hörähtelyä yllä. Ja johonkin eri kulttuureita yhdistävään nauruhermoon elokuvan on täytynyt osua, sillä se on osoittautunut menestykseksi ympäri Eurooppaa.

Vesa Skaffari for smackthejack

Photo’s Copyright by FutureFilm, 2014

Traileri: