STOP THE PRESS!

Looking – 1. tuotantokausi (Looking – Season 1)

looking1Ohjaus: Useita
Käsikirjoitus: Sarjan luoja: Michael Lannan
Tuotanto: Kat Landsberg
Pääosissa: Jonathan Groff, Frankie J. Alvarez, Murray Bartlett, Lauren Weedman, Raul Castillo
Arvio: 1/5

Looking kertoo kolmesta homoseksuaalisesta ystävyksestä, jotka etsivät rakkautta kukin tavallaan. Pelisuunnittelija Patrick (Jonathan Groff) harrastaa irtosuhteita, eikä taiteilija Agustinkaan (Frankie J. Alvarez) ihan yhden miehen mies ole. Muita vanhempaa Domia (Murray Bartlett) kourii jo keski-iän kriisi. Patrickin elämä näyttäisi kuitenkin muuttuvan, kun hän tapaa Richien.

Näkyy sitä laatusarjoistaan tunnetulle (esim. True Detective) HBO:llekin tulevan epäonnistumisia. Maksullisena kaapelikanavana se pystyy näyttämään suorasukaisempaa seksiä ja väkivaltaa kuin USA:n maksuttomat kanavat. Ja HBO:han näyttää, mikä on enimmäkseen ihan turhaa, tarina kun ei varsinaisesti etene minuuttien nyrkkitappelemisella tai patjan jousien narisuttamisella; ylilyönnistä tulee hämmentävästi rimanalitus.

Lookingin vetelyys ei johdu pelkästään ylipitkästä ja tarinan kannalta turhasta seksin esittämisestä: se ei muutenkaan etene oikein minnekään eikä pysty tuomaan mitään uutta iänikuisiin nuorten aikuisten ihmissuhteiden tyhjänpäiväisiin veivaamisiin. Vähän tolkkua hommaan tulee muutamassa viimeisessä jaksossa, mutta siinä vaiheessa katsoja on jo menetetty. Toinenkin tuotantokausi Lookingista on tehty. Tiedä sitten olisiko siinä saatu palikoita paremmin kasaan.

Ekstroina kommenttiraitoja.

Vesa Skaffari for smackthejack

Photo’s Copyright by HBO, 2014