STOP THE PRESS!

Mielensäpahoittaja -elokuva on noussut Suomen toiseksi katsotuimmaksi elokuvaksi 25 vuoden aikana

 Mielensäpahoittaja myyty useisiin maihin

Solar Filmsin Mielensäpahoittaja-elokuva on noussut Suomen toiseksi katsotuimmaksi elokuvaksi viimeisen 25 vuoden aikana. 5.9.2014 ensi-iltansa saanutta elokuvaa on esitetty elokuvateattereissa jo 19 viikon ajan. Katsojia Dome Karukosken ohjaama elokuva on saanut tähän mennessä 470 353 ja on näin ollen ohittanut kävijämäärässä suositun Matti-elokuvan.

Vuosien 1990 – 2015 aikana katsotuimman elokuvan kärkisijaa pitää hallussaan Solar Filmsin elokuva Pahat pojat, joka sai elokuvateattereissa 614 628 katsojaa. Kolmossijalla on niin ikään Solar Filmsin tuottama elokuva Matti, jolla on katsojia elokuvateattereissa 463 186. Mielensäpahoittaja on Suomen katsotuin elokuva vuonna 2014. Solar Filmsillä on hallussaan kolmen katsotuimman elokuvan sija neljännesvuosisadan aikana.

Mielensäpahoittajan esitysoikeudet on myyty jo Saksaan, Itävaltaan, Sveitsiin, Ranskaan, Kanadaan, Portugaliin, Eestiin, Liettuaan ja Turkkiin. Muista maista tiedotetaan erikseen.

Mielensäpahoittaja-elokuva on ehdolla kolmeen Jussi-palkintoon. Elokuva on ehdolla parhaaksi elokuvaksi, Dome Karukoski on ehdolla parhaasta ohjauksesta ja Antti Litjasta parhaasta miespääosasta.

Katso elokuvan traileri täältä:
https://www.youtube.com/watch?v=25rLjMHLOJY

Mielensäpahoittaja sai ensi-iltansa perjantaina 5.9.2014. Eeppistä, sukupolvien välistä rakkaustarinaa tähdittävät Antti Litja, Mari Perankoski, Iikka Forss ja Petra Frey. Elokuva kertoo kauniin, humoristisen ja koskettavan tarinan sukupolvien välisestä kuilusta ja rakkaudesta, luopumisesta sekä uuden löytämisestä. Tarina perustuu kirjailija Tuomas Kyrön menetyksekkäisiin Mielensäpahoittaja-kirjoihin Mielensäpahoittaja, Mielensäpahoittaja ja ruskea kastike sekä Miniä. Elokuvan ovat käsikirjoittaneet Tuomas Kyrö ja Dome Karukoski. Solar Filmsin elokuvan ovat tuottaneet Markus Selin ja Jukka Helle.  Elokuvan levittää Nordisk Film.