STOP THE PRESS!

Hymyjen maa -elokuvan ensi-ilta DocPointissa

Hymyjen maa on Heikki Häkkisen ohjaama dokumentti , joka kertoo kaverusten matkasta Thaimaahan pelastamaan ystäväänsä. Elokuva on kertomus ystävyydestä ja auttamisesta, mutta herättää myös karuja kysymyksiä yhteiskunnastamme: Miksi mennä töihin kun rahaa saa muutenkin? Mikä on hyvinvointiyhteiskunnan toimintamalli? Valuvatko Suomen eläkerahat ulkomaille?

Hymyjen maa -dokumenttielokuvan trailer on nyt julkaistu ja katsottavissa täällä: https://www.youtube.com/watch?v=xA0Zoj5sq7s

“Keväällä 2012 näin Youtubeen ilmestyneen videon Thaimaan Soeng Sangin kadulla asuvasta, kävelykykynsä menettäneestä miehestä. Luurankoa muistuttava mies oli ystäväni Tuomas. Kävin läpi ristiriitaisia tunteita, sillä olin auttanut Tuomasta lukuisia kertoja ja saanut vastineeksi valheita. Samaan aikaan kuitenkin tiesin, ettei Tuomas selviäisi enää omin avuin Suomeen. Heräsi tarve auttaa ystävääni ja puntaroinnin jälkeen pakkasin reppuni ja pian istuin koneessa matkalla Thaimaahan. Olen monesti miettinyt, mistä tässä dokumentissa on todella kyse. Jälkeenpäin katsottuna emme lähteneet tekemään dokumenttia Tuomaksen etsimisestä vaan dokumentista muodostui kertomus auttamisesta ja samalla aloin tiedostaa myös auttamisen rajat”, kertoo ohjaaja Heikki Häkkinen.

OHJAAJA-KÄSIKIRJOITTAJA HEIKKI HÄKKINEN
Heikki Häkkinen on itseoppinut ohjaaja-käsikirjoittaja, joka on työskennellyt yli 10 vuotta erilaisten audiovisuaalisten tuotantojen parissa. Hän on ohjannut sekä käsikirjoittanut kymmeniä Suomen katsotuimpia musiikkivideoita.

KUVAAJA-LEIKKAAJA – JONI LUOMANEN
Joni Luomanen on av-alan yrittäjä. Koulutukseltaan hän on tuottaja, mutta on kunnostautunut niin kuvaajana, leikkaajana kuin ohjaajanakin  erilaisissa lyhytelokuva- ja mainostuotannoissa. Luomanen tunnetaan parhaiten musiikkivideoiden parista – mm. Petri Nygård, Antti Tuisku, Kristiina Wheeler, Kasmir, Lord Est, Klamydia.

SYNOPSIS
Tuomas  on  alle  nelikymppinen  mies,  joka  on  menettänyt  Thaimaassa  kaiken  – perheensä,  omaisuutensa  ja  ystäviensä  luottamuksen. Varhaiseläkkeestä  haaveileva  mies  on  ajautunut  niin  huonoon  kuntoon,  etteivät  edes  jalat  enää  kanna  hänen  luurankomaista  ruumistaan.
Muuttuuko  mikään,  kun  alkoholisoituneen  Tuomaksen  ystävät  päättävät  viimeisen  kerran  auttaa  ja  lähtevät  hakemaan  hänet  hänet  Thaimaan  kaduilta  takaisin  kotiin?

Hymyjen maa on Heikki Häkkisen debyytti dokumenttielokuvan ohjaajana. Dokumentin on käsikirjoittanut Joni Luomanen yhdessä Heikki Häkkisen kanssa. Luomanen vastaa myös dokumentin kuvauksesta ja leikkauksesta. Musiikin elokuvaan on säveltänyt Mikko M. Koskinen. Hymyjen maa elokuvan on tuottanut Höyry Films Oy.

DOCPOINT ESITYKSET
To 29.1. klo 19.15, Maxim 2. Paikalla elokuvan ohjaaja ja kuvaaja.
La 31.1. klo 17.30, Kinopalatsi 7. Paikalla elokuvan ohjaaja ja kuvaaja.