STOP THE PRESS!

Taken 3

taken3bluOhjaus: Olivier Megaton
Käsikirjoitus: Luc Besson, Robert Mark Kamen
Tuotanto: Luc Besson
Pääosissa: Liam Neeson, Forest Whitaker, Maggie Grace, Famke Janssen, Dougrey Scott, Don Harvey, Dylan Bruno
Arvio: 1,5/5

On se huolimaton kaveri tämä Taken-elokuvien sankari, eläköitynyt CIA-agentti Bryan Mills (Liam Neeson): ykkösosassa mies onnistui kadottamaan vaimonsa, kakkosessa hukkuivat jo vaimo ja tytär, ja nyt Taken 3:ssa häneltä kuolee ex-vaimo ja on menossa sekä tytär että maine. Pikkuisen huolellisuutta, hyvä Mills, niin ei elämä olisi yhtä touhua, tohinaa ja temmellystä.

Nyt tempoilua riittää ihan kotitarpeiksi, kun Millsiä vielä epäillään vaimonsa murhaajaksi. Hän saa peräänsä nerokkaan komisarion (Forest Whitaker) johtamat poliisivoimat. On siinä sitten syyttömyydessä todistamista. Kun sakilaiset vielä uhkaavat – kuinkas muutenkaan – viedä Millsin tyttären, riittää vetreällä eläkeläisellä kipittämistä.

Vaikka nyt rähistään Los Angelesissa ja roistot ovat uudet (Millshän teki kakkososassa Balkaninmakkaraa koko Albanian kansasta), on Taken 3 saman vanhan toistoa. Taitavat jo tekijätkin olla kyllästyneitä koko touhuun, sillä tarina on umpityperä ja myötähäpeä suuri, kun näköjään itsekin alennustilansa ymmärtävät näyttelijät resitoivat alkeellista dialogia. Megatonin ohjaamien toimintakohtausten tehoja mitattaessa voi suosiolla jättää mega-liitteen pois. Noin toimintaelokuvaksi Taken 3:ssa sitä paitsi hölistään ihan liikaa perhearvoista sun muusta asiaankuulumattomasta.

Ekstroina poisjätetty kohtaus, hupipätkiä ja lyhyitä juttuja elokuvan teosta.

Vesa Skaffari for smackthejack

Photo’s Copyright by Scanbox, 2015

Traileri: