STOP THE PRESS!

Kaksi suomalaista lyhytelokuvaa arvostetun kansainvälisen kilpailun finaaliin

Wift International (WIFTI) Showcase-kilpailun finalistit on valittu! Mukaan pääsi kaksi suomalaista ohjaajaa: Camilla Roos lyhytdokumenttielokuvallaan Bear on the Run ja Jenni Toivoniemi lyhytelokuvallaan Wedding Night. Finalistiksi pääsy on merkittävä saavutus, sillä monet WIFTI:n Showcase-kilpailussa menestyneet lyhytelokuvat ovat niittäneet runsaasti kansainvälistä mainetta ja osa on saanut jopa Oscar-ehdokkuuden.

Women in Film International (WIFTI) on järjestänyt vuodesta 2004 lähtien jäsenilleen vuosittain Showcase-kilpailun, johon sen jäsenet ovat voineet ottaa osaa lyhytelokuvalla. Tänä vuonna kilpailuun osallistui 869 lyhytelokuvaa 58 eri maasta. WIFTI:n tuomaristo valitsee lopulta kolme voittajaa, jotka saavat käteispalkinnon. Elokuvat esitetään WIFTI:n järjestämässä palkintogaalassa kansainvälisenä naistenpäivänä 8. maaliskuuta Washingtonissa.  Samana päivänä WIFT Finland järjestää Suomessa näytöksen finaalielokuvista.

Women in Film & Television Finland ry. (Wift Finland) on kansainvälisen WIFTI-kattojärjestön jäsen. Wift Finland on 8.1.2014 perustettu poliittisesti sitoutumaton ja voittoa tavoittelematon kulttuurillinen ja ammatillinen yhdistys, jonka tarkoituksena on edistää jäsentensä ammatillista toimintaa, koulutusta ja verkostoitumista sekä toimia elokuva-, televisio- ja liikkuvan kuvan kulttuurin kehittämiseksi tasa-arvon näkökulmasta.

Lisätietoa Showcase-kilpailusta ja finalisteista:

http://mediafusionent.com/WIFTIShortcaseFinalists.html

Lähde: SES