STOP THE PRESS!

Wild – villi vaellus

Wild - villi vaellusOhjaus: Jean-Marc Vallée
Käsikirjoitus: Nick Hornby
Tuotanto: Bruna Papandrea, Bill Pohlad, Reese Witherspoon
Pääosissa: Reese Witherspoon, Laura Dern, Thomas Sadoski, Michiel Huisman, Gaby Hoffmann, Kevin Rankin, W. Earl Brown, Mo McRae, Keene McRae
Arvio: 4/5

Cheryl Strayed (Reese Witherspoon) on kovia kokenut kolmekymppinen nainen. Hänen äitinsä kuoli syöpään tyttären ollessa nuori, huumeongelmat ovat viemässä hänet raiteiltaan ja parisuhdekin on heikoilla jäillä satunnaisten seksisuhteiden johdosta. Cheryl on päättänyt kääntää sivun elämässään ja aloittaa paremman elämän kävelemällä 1600 kilometriä pitkän Pacific Crest Traili -vaellusreitin. Matka Meksikon rajalta Kanadan rajalle tulee haastamaan nuoren naisen kamppailuun itsensä kanssa luonnon erilaisissa olosuhteissa.

Wild – villi matka perustuu Cheryl Straydein omaelämänkerralliseen menestysromaaniin, jonka filmatisointioikeudet varasi pääosaa esittävä ja yhtenä tuottajana toimiva Witherspoon. Elokuva on ollut hänelle itselleen hyvinkin henkilökohtainen projekti. Se näkyy myös hänen roolisuorituksessaan. Hän on todellakin sisäistänyt roolinsa niin, että hän on siinä hyvinkin uskottava. Vaikka Wild onkin yhden naisen tarina, niin mukana on monia sivuhahmoja. kuten loistavasti äitiä esittävä Laura Dern ja mainiossa pikkuveljen roolissa nähtävä Keene McRae. Elokuvan ohjauksesta vastaa Jean-Marc Vallée (”Dallas Buyers Club”), jonka käsittelyssä Nick Hornbyn (”High Fidelity”, ”Poika”) intensiivinen käsikirjoitus pääsee kunnolla lentämään, ja sitä tukee myös näyttelijäsuorituksien lisäksi upea kuvaus. Ääniraidalla vapauden tunteella leikitellään Simon & Garfunkelin tunnetuksi tekemällä perulaisella kappaleella El Cóndor Pasa.

Lisämateriaalina tämä blu-ray tarjoaa mm. The Real Cheryl Straye -osiossa pääsee itse Cheryl Straye ääneen, The Real Location is the Best Location esittelee kuvauspaikkoja, interaktiivisen kartan Cherylin kulkemasta reitistä, mainosdokumentteja ja poistettuja kohtauksia.

Jukka L. Savolainen for smackthejack.net

Photo’s copyright by Twentieth Century Fox Home Entertainment, 2015

Traileri: