STOP THE PRESS!

Dolphin Tale 2

dolphintale2bluOhjaus ja käsikirjoitus: Charles Martin Smith
Tuotanto: Broderick Johnson, Andrew A. Kosove, Steven P. Wegner
Pääosissa: Morgan Freeman, Ashley Judd, Nathan Gamble, Harry Connick Jr., Kris Kristofferson, Austin Stowell, Cozi Zuehlsdorff
Arvio: 1,5/5

Tositapahtumiin perustuva Dolphin Tale 2 jatkaa pyrstöevänsä menettäneen ja sen tilalle proteesin saaneen Winter-delfiinin tarinaa. Winter viettää lokoisia päiviä floridalaisessa eläinsairaalassa, mutta voi: sen sijaisäiti kuolee, eikä USA:n lakien mukaan delfiiniä voi pitää altaassa yksinään; siirto teksasilaiseen vesipuistoon uhkaa. Ensimmäisestä elokuvasta tuttu pelastusryhmä kokoontuu, ja yrittää keksiä keinoja pitää Winter. Rannalle ajautunut ja ihonsa pahasti polttanut näyttäisi tuovan ratkaisun, mutta tuleeko se toimeen Winterin kanssa?

Ohjaaja Charles Martin Smithillä on ollut kädet täynnä töitä, kun hän on yrittänyt pitää kasassa väkisin väännettyä käsikirjoitusriepua. Tarinaa sinänsä ei ole nimeksikään, ja se vähäkin on kuin päälle liimattu. Näitä liikuttavia eläintarinoita yleensä vaivaava sentimentaalinen ätläkkyys on sentään saatu pysymään aisoissa kohtuullisesti. Mennen tullen mieluummin katselisi silti ihan rehellistä – vaikka huonoakin – dokumenttia, kun aihe sentään on kiinnostava.

Ekstroissa tekijät kertovat lyhyissä pätkissä elokuvan teosta. Mukana myös epäonnistuneita kohtauksia.

Vesa Skaffari for smackthejack

Photo’s Copyright by Warner Bros., 2015

Traileri: