STOP THE PRESS!

Muumit Rivieralla valittu merkittävän elokuvafestivaalin kilpasarjaan

Tove Janssonin alkuperäisiin sarjakuviin perustuva piirrosanimaatioelokuva Muumit Rivieralla on valittu kilpailemaan Pohjois-Amerikan merkittävimmälle lasten ja nuorten elokuvafestivaalille, New York International Children’s Film Festivalille. Kyseisen festivaalin listoilta on kautta aikojen valittu eniten Oscar-ehdokkaita animaatioelokuva- ja lyhytanimaatiokategorioissa. Festivaali järjestetään maaliskuussa 2015.

Elokuva sai eilen ensi-iltansa Sveitsissa ja se lanseerataan Ranskan elokuvateattereissa lähes sadalla kopilla ensi viikolla. Japanin teatterilevitys käynnistyy viikkoa myöhemmin sadalla kopiolla ja Englannissa ja Irlannissa elokuva lanseerataan toukokuussa 250 kopiolla. Australialaiset ja uusi-seelantilaiset näkevät elokuvan syyskuussa 2015. Elokuva on myyty yli 40 maahan.

Muumit Rivieralla -elokuva ja sen making of -materiaalia on esillä myös maailman suurimmalla sarjakuvafestivaalilla Angoulêmessa Ranskassa 29.1.-1.2.2015, jossa Tove Janssonin teoksista on järjestetty kattava näyttely.

Muumit Rivieralla perustuu sarjakuvaan Familjen lever högt (Muumiperhe Rivieralla), joka pohjautuu Tove Janssonin ja hänen äitinsä kokemuksiin Rivieran lomalla. Elokuvan on ohjannut Xavier Picard ja tuottanut Hanna Hemilä, Handle Productions Oy:lle. Elokuvan ovat käsikirjoittaneet Leslie Stewart, Annina Enckell, Hanna Hemilä, Beata Harju ja Xavier Picard.

Muumit Rivieralla on edelleen teatterilevityksessä Suomessa ja elokuva julkaistaan DVD:nä ja Blu-raynä 11. helmikuuta. DVD:stä on saatavilla myös ruotsinkielinen versio. Elokuva tulee digitaaliseen myyntiin iTunes Storeen 9. helmikuuta ja se on vuokrattavissa digitaalisesti eri palveluista 11. helmikuuta alkaen.

New Yorkin kansainväliset lastenelokuvafestivaalit:
http://gkids.com/fest2015/

Angoulêmen kansainväliset sarjakuvafestivaalit:
http://www.bdangouleme.com/